Hrana Zdravi recepti 3961 prikaza 02. srpnja 2019.

Keto kremasti sladoled s okusom po želji

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Budi sigurna da koristiš punomasno kokosovo mlijeko, a neko laganije teksture. Ako želiš, možeš koristiti mahunu vanilije umjesto ekstrakta.

Kremasti sladoled s okusom po želji

Sastojci:

  • 1 mahuna vanilije ili ekstrakt vanilije
  • konzerva punomasnog kokosovog mlijeka
  • 150 g ksilitola ili eritrola
  • prstohvat soli
  • 480 g čvrsto tučenog vrhnja
  • 1/4 čajne žlice ksantan gume ili nekog drugog zgušnjivača
  • 2 čajne žlice ekstrakta vanilije
  • 1 žlice votke ili nekog drugog žestokog alkoholnog pića primjerice ruma

Sastojci za okuse kojima možeš obogatiti osnovnu aromu sladoleda (dodaj samo jedan ili ih kombiniraj):

  • 50 g kakaa
  • 225 g svježeg bobičastog voća
  • komadići tamne čokolade

Priprema:

  • Dodaj kokosovo mlijeko, zaslađivač, vaniliju, sol u posudu i zagrijavaj smjesu na vatri srednje jačine. Kuhaj smjesu dok ne dobiješ glatku masu.
  • Dodaji ksantan gumu pomalo miksajući smjesu.
  • Ostavi smjesu da se ohladi, bit će guste teksture, ali to će se promijeniti.
  • Dodaj tučeno vrhnje i miješaj
  • Dodaj alkohol ako želiš, ako koristiš veću količinu vanilije nije ti potreban.
  • Smjesa bi trebala biti gusta, ali i dalje lagana. Ako je tvoja mješavina iz bilo kojeg razloga suviše gusta, malo je razrijedi s više kokosovog mlijeka.
  • Stavi sladoled u kutiju s poklopcem i ostavi u zamrzivaču 4 do 6 sati.
  • Prije posluživanja izvadi sladoled 10 do 20 minuta.
  • Dodatne okuse ulij u smjesu s kokosovim mlijekom koja se kuha, osim ako se radi o voću. Ako koristiš voće nareži ga i i dodaj na kraju.

Dijeta-Sladoled | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sladoled sa samo 4 sastojke

Sastojci:

  • 2 šalice mlijeka od kokosa iz konzerve
  • 1/3 šalice zdravog šećera ksilitol ili eritrol ili nekog drugog zaslađivača
  • prstohvat soli
  • 1 1/2 čajna žlica ekstrakta vanilije
Možda te zanima... Čokolada i kokos: Domaći proteinski sladoledi za sve koji su na dijeti Hrana

Priprema

  • Miješaj mlijeko, sladilo, sol i ekstrakt vanilije.
  • Ako imaš aparat za sladoled, pomiješaj sastojke u njemu. 
  • Ulij smjesu u posudu za led i zamrznute kocke pomiješaj u blenderu velike brzine.
  • Nakon toga sladoled možeš jesti ili ga možeš zamrznuti kako bi dobila čvršću teksturu.
  • Zbog nedostatka konzervansa ili stabilizatora, keto sladoled je najbolje konzumirati isti dan kada je napravljen, ali može stajati zamrznut do mjesec dana.
  • Odmrznuti prije posluživanja.
Možda te zanima... Schwarzwald sladoled od tri sastojka gotov za pet minuta Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.