Hrana Zdravi recepti 7473 prikaza 15. lipnja 2019.

Schwarzwald sladoled od tri sastojka gotov za pet minuta

Foto: Tihana Lohinski
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Schwarzwald torta je klasik kojeg uglavnom svi volimo, a u ruhu sladoleda na štapiću će se sigurno svidjeti i onima koji su se kod torte još predomišljali. Trešnje i tamna čokolada se savršeno slažu – trešnje ovom fino smrznutom desertu daju slatkoću, a kakao jači okus.

Osim toga, tko ne voli okus čokolade?!

Schwarzwald torta u sladoledu na štapiću, a da je taj sladoled istovremeno prefin i zdrav? Može! Vrijeme za pripremu? Otprilike 5 minuta. Ako imaš već otkoštene trešnje, trebat će ti još manje vremena za pripremu. Spremna?

Sastojci:

  • 150-200 grama trešanja (očišćenih)
  • 200 ml mlijeka po izboru (ja sam ovdje koristila rižino, ali slobodno upotrijebi zobeno mlijeko, ono od badema, lješnjaka, kokosa ili pak standardno kravlje mlijeko)
  • 2 žlice sirovog kakaa
Možda te zanima... Desert koji ne izaziva grižnju savjesti: Sirova Schwarzwald torta Hrana

Sch-Uspr Možda te zanima... Schwarzwald torta bez šećera i brašna Hrana

Postupak:

Trešnje operi i očisti od koštica. Stavi ih u blender. Dodaj mlijeko. Dodaj kakao. Izblendaj sve sastojke i ulij u kalupe za sladoled. Zamrzni na nekoliko sati ili do sutra. Kada izvadiš sladolede u kalupima za štapiće, ostavi ih nekoliko minuta vani prije posluživanja, tako da ih bez problema možeš izvaditi iz kalupa.

Još jedan trik za lakše vađenje je da kalupe 20-ak sekundi držiš pod mlazom tople vode kako bi se sladoledi odvojili od stijenki, tako da ih možeš lakše izvaditi. Savjet! Ako ti ostane nešto smjese za ovaj sladoled, a već si popunila sve kalupe, smjesu popij kao fini smoothie ili napitak ili nakratko zamrzni u nekoj posudi i onda pojedi na žlicu. Dobar tek!

Recept je pripremila Tihana Lohinski za Gastro.hr. Još Tihaninih slasnih recepata pronađi na blogu Strawberry Soup, na istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

P.S. Voće slobodno zamijeni po želji. Umjesto trešanja tako možeš koristiti jagode, višnje, borovnice, maline, kupine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.