Hrana 21. srpnja 2015.

Schwarzwald torta bez šećera i brašna

Sch-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ana Gregl postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za Schwarzwald tortu bez brašna i dodanih sladila. Anin recept odabrali smo putem Instagrama, a ako i ti želiš postati kuharica ljeta 2015 tagaj svoja zdrava, sezonska jela s hashtagom #zdravakrava na Instagramu, a mi ćemo svaki tjedan odabrati najbolji

Više detalja o "Kuhaj u ritmu ljeta 2015." potraži ovdje.

Prati nas na Instagramu.

Sastojci (za kalup promjera 26 cm):

Podloga: 

  • 6 jaja
  • 300 g čokolade s minimalno 70% kakaa
  • prstohvat soli

Krema od višanja:

  • 1 staklenka kompota od višanja
  • mlijeko
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 200 ml nezaslađenog vrhnja za šlag s 36 % m.m.

Priprema:

  1. Žumanjke izmiksaj sa soli da postanu pjenasti i dodaj im mlaku čokoladu, prethodno otopljenu na pari.
  2. Bjelanjke istuci u čvrst snijeg i polako umiješaj u smjesu s čokoladom. 
  3. Stavi peći na 160°, oko 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. 
  4. Kad čačkalica ubodena u kolač izađe čista kolač je gotov. Pazi da se ne prepeče!
  5. Sok iz kompota procijedi u mjericu, dodaj mlijeka do 500 ml i stavi kuhati. Kad zakipi umiješaj škrob pomiješan s malo hladnog mlijeka i kuhaj još otprilike četiri do pet minuta dok krema postigne punu gustoću. Na kraju umiješaj višnje i odmah izlij na čokoladnu podlogu. Ako je potrebno kremu zasladi prema ukusu!
  6. Na ohlađen kolač dodaj sloj tučenog vrhnja.
Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.