Krema od sira jako dobro ide na kolač od mrkve. Kolač ne sadrži gluten, a od navedenih sastojaka možeš dobiti 18 kriški.
Sastojci
za kolač
- šalica integralnog rižina brašna
- 1/2 šalice bijelog brašna od riže
- 1/pola šalice šećera
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/4 šalice brašna od tapioke
- 1 čajna žlice ksantan gume
- 1 čajna žlica sode bikarbone
- 1 čajna žlica cimeta
- prstohvat soli
- 1/4 čajne žlice muškatnog oraščića
- pola čajne žlice đumbira u prahu
- 1/4 šalice suncokretova ulja
- 1/4 šalice soka od jabuke
- 1/2 čajne žlice ekstrakta vanilije
- 2 velika jaja (3 jaja u glutenskoj verziji)
- 2 šalice isjeckane mrkve
- 1/2 šalice grožđica
- 1/4 šalice sitno nasjeckanih oraha
za kremu
- 2 žlice maslaca
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 100 g kremastog sira
- 2 šalice šećera u prahu
Priprema
Tijesta
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C
- Pomiješaj brašna, ksantan gumu, sodu bikarbonu, cimet, sol đumbir, muškatni oraščić u zdjelu srednje veličine i miješaj.
- U veliku zdjelu stavi bijeli i smeđi šećer, jaja, sok od jabuke, ulje, ekstrakt vanilije i miksaj na srednjoj brzini.
- Postupno dodaji sastojke iz zdjele srednje veličine.
- Namasti posudu za pečenje i izlij smjesu.
- Peci oko 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz tijesta.
- Pusti kolač da se ohladi.
Kreme
- Pomiješaj maslac, vaniliju i sir u zdjeli srednje veličine i miksaj na srednjoj brzini.
- Zatim dodaj šećer i nastavi miksati dok krema ne postane glatka.
- Polij kremu po kolaču.
- lagano pokrij kolač i stavi ga u hladnjak da se krema stisne.
Izvor: my recipes