Ukusan i sočan kolač od mrkve možda je još i bolji ukoliko se pripremi na veganski način, bez jaja i mlijeka
Priprema
- Oguli i sitno naribaj mrkvu te je pomiješaj sa šećerom, uljem, narančinim sokom i ribanom koricom naranče.
- U zasebnoj posudi dobro pomiješaj brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- Na suhoj tavi lagano tostiraj orahe, a nakon što se ohlade, nasjeckaj ih na manje komadiće.
- Tekuću smjesu umiješaj u smjesu suhih sastojaka te ih promiješaj tek toliko da se sastojci povežu. Potom umiješaj i sjeckane tostirane orahe.
- Dobivenu smjesu izlij u kalup za pečenje obložen masnim papirom te peci na 180°C 30-40 minuta.
- Dok se kolač peče, pripremi glazuru tako da pjenjačom u šećer u prahu umiješaj sok od naranče i ekstrakt vanilije.
- Kad se kolač malo ohladi, prelij ga glazurom.
Sastojke potraži na portalu Gastro.hr