Omiljeni talijanski klasik dobio je ljetnu verziju u kojoj tjesteninu mijenjaju tikvice koje će osigurati iste fine okuse s mnogo manje kalorija.
Tjesteninu ništa ne može zamijeniti, no ljeti kada se temperature drastično dignu može nam jednostavno postati preteška. U tom slučaju u spas dolaze tikvice, omiljeno ljetno povrće. Ovaj recept za raviole od tikvica osmislila je Barbara, autorica bloga Healthy Barbs, a u nastavku pogledajte kako ih ona priprema.
Potrebno vam je:
- 3 duže tikvice
- 250 g ricotta sira
- 200 g špinata
- 2 češnja češnjaka
- 100 g cherry rajčica
- 100 g mozzarella sira
- 200 ml pasirane rajčice
- Suhi i svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Parmezan
- Papar
- Sol
Priprema:
- Tikvice operite i zatim pomoću mandoline za rezanje ili gulilice za krumpire tikvice narežite na ploške po duljini.
- Posolite ih i ostavite da malo puste vodu, a za to vrijeme napravite punjenje.
- Špinat blago zagrijte na tavi dok ne omekša i zatim pomiješajte s ricottom, žlicom maslinovog ulja, paprom, soli i sitno nasjeckanim češnjakom. Po želji dodajte naribani parmezan.
- Ploške tikvica pobrišite papirnatim ručnikom kako bi uklonili višak vode.
- Slažite raviole tako što ćete staviti jednu plošku tikvice i preko nje dvije unakrsne ili ukrstiti dvije duže trakice. Dodajte punjenje u sredinu i preklopite sve krajeve.
- Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i u nju slažite raviole.
- Kada su svi ravioli spremni, prelijte ih mješavinom pasirane rajčice, suhog bosiljka, papra i soli te posipajte naribanom mozzarellom.
- Zapecite u pećnici na 180 °C oko 35 minuta.
- Poslužite toplo, posipano parmezanom i svježim bosiljkom, po želji dodajte sušene čili papričice.
Dobar tek!