Hrana 01. rujna 2024.

Keto ravioli od tikvica i sira - ne morate biti na dijeti da biste ih probali

ravioli od tikvica
Foto: Instagram @nutritionsara Ravioli od tikvica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Omiljeni talijanski klasik dobio je ljetnu verziju u kojoj tjesteninu mijenjaju tikvice koje će osigurati iste fine okuse s mnogo manje kalorija.

Tjesteninu ništa ne može zamijeniti, no ljeti kada se temperature drastično dignu može nam jednostavno postati preteška. U tom slučaju u spas dolaze tikvice, omiljeno ljetno povrće. Ovaj recept za raviole od tikvica osmislila je Barbara, autorica bloga Healthy Barbs, a u nastavku pogledajte kako ih ona priprema. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BARBARA (@healthybarbs)

Potrebno vam je:

  • 3 duže tikvice
  • 250 g ricotta sira
  • 200 g špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g cherry rajčica
  • 100 g mozzarella sira
  • 200 ml pasirane rajčice
  • Suhi i svježi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Parmezan
  • Papar 
  • Sol

Priprema:

  1. Tikvice operite i zatim pomoću mandoline za rezanje ili gulilice za krumpire tikvice narežite na ploške po duljini.
  2. Posolite ih i ostavite da malo puste vodu, a za to vrijeme napravite punjenje. 
  3. Špinat blago zagrijte na tavi dok ne omekša i zatim pomiješajte s ricottom, žlicom maslinovog ulja, paprom, soli i sitno nasjeckanim češnjakom. Po želji dodajte naribani parmezan. 
  4. Ploške tikvica pobrišite papirnatim ručnikom kako bi uklonili višak vode. 
  5. Slažite raviole tako što ćete staviti jednu plošku tikvice i preko nje dvije unakrsne ili ukrstiti dvije duže trakice. Dodajte punjenje u sredinu i preklopite sve krajeve. 
  6. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i u nju slažite raviole. 
  7. Kada su svi ravioli spremni, prelijte ih mješavinom pasirane rajčice, suhog bosiljka, papra i soli te posipajte naribanom mozzarellom. 
  8. Zapecite u pećnici na 180 °C oko 35 minuta.
  9. Poslužite toplo, posipano parmezanom i svježim bosiljkom, po želji dodajte sušene čili papričice. 

Dobar tek!
 

Možda te zanima... Pita od tikvica: Jednostavna, brza i što je najvažnije ukusna! Hrana Možda te zanima... Polpete od tikvica i sira iz pećnice, hrskavost bez neurednog prženja Hrana

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.