Isprobaj zdravi, domaći keto kruh bez brašna i kvasca! Glavni sastojci su psyllium i lan...
Donosimo ti recept za zdravi kruh, bez glutena, brašna, kvasca i pšenice, uz dodatak sastojaka poput psyllium ljuskica i sjemenki sezama. Psyllium je veoma zdrav, podmazuje stijenke crijeva te je odličan za probavu.
Priprema ovog kruha je vrlo jednostavna. Uz to ovaj kruh se može narezati na šnite i zamrznuti, a bit će odličan i kao prilog uz jelo ili užina.
Sastojci:
- 50 g mljevenog praha psilijuma
- 140 g bademovog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica morske soli
- 240 ml vode
- 2 žličice jabučnog octa
- 3 bjelanjka
- 2 žlice sjemenki sezama (po želji)
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 ° C.
- Pomiješaj suhe sastojke u velikoj zdjeli. Zakuhaj vodu.
- Suhim sastojcima dodaj ocat i bjelanjke, te sve dobro sjedini.
- Dodaj kipuću vodu te miksaj sve oko 30 sekundi. Nemoj previše miješati tijesto, konzistencija bi trebala nalikovati plastelinu.
- Navlaži ruke s malo maslinovog ulja i oblikuj tijesto u šest zasebnih kolutića. Stavi ih na podmazan pleh. Na vrh stavi sjemenke sezama.
- Peci na donjoj rešetki u pećnici 50–60 minuta, ovisno o veličini peciva.
- Gotovi su kad začuješ šuplji zvuk pri tapkanju ili lupkanju kore.
- Posluži s maslacem.
Dobar tek!