Jedna kriška torte sadrži samo 103 kalorije, a sigurno će zadovoljiti vašu želju za kremastim slasticama.
Pavlova je jedna od onih slastica koju ili obožavate ili ju ne volite jer je previše kremasta. Ako ste među onima koji obožavaju Pavlovu, ali tražite verziju sa smanjenom količinom ugljikohidrata, imamo recept za vas. Bloger Arman Liew na svojoj stranici dijeli priče s putovanja, ali i odlične svjetske recepte među kojima je i onaj za australsku keto Pavlovu. Umjesto jedne velike torte možete napraviti i 12 manjih.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 bjelanjaka od većih jaja
- 1 1/4 šalice zaslađivača u prahu po izboru
- 2 žličice škroba
- 1 žličica octa
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Za nadjev:
- 300 g vrhnja za šlag
- 2 žlice zaslađivača u prahu
- 200 g bobičastog voća
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 120 Celzijevih stupnjeva.
- U metalnoj ili staklenoj zdjeli mikserom miješajte bjelanjke dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi. Dodajte ekstrakt vanilije i ocat te jednu po jednu žlicu zaslađivača dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.
- Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Prenesite smjesu na papir i oblikujte biskvit.
- Biskvit pecite 90 minuta ili dok ne poprimi blijedo zlatnu boju. Ugasite pećnicu, malo otvorite vrata pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Vrata pećnice obavezno moraju biti otvorena.
- Dok se biskvit hladi, pripremite nadjev tako što ćete mikserom izraditi vrhnje za šlag i zaslađivač u prahu.
- Na ohlađeni biskvit stavite nadjev i dodajte bobice poput malina, jagoda i borovnica.
- Ostavite u hladnjaku da se ohladi barem sat vremena i spremna je za uživanje.
U slast!
Tortu narežite na 12 kriški, a tada svaka kriška sadrži:
- Kalorije: 103 kcal
- Ugljikohidrati: 3 g
- Proteini: 2 g
- Masti: 9 g
- Natrij: 37 mg
- Kalij: 52 mg
- Vlakna: 1 g
- Vitamin A: 370 IU
- Vitamin C: 1 mg
- Kalcij: 18 mg
- Željezo: 1 mg