Hrana 16. prosinca 2022.

Keto gingerbread keksi jednako su ukusni i s manje ugljikohidrata

Foto: shutterstock Keto gingerbread keksi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mirisna kombinacija začina u ovim keksima jednostavno je savršena za blagdanske dane, a odlična je i za zdravlje

Gingerbread keksi neizostavni su dio blagdana, a obično se pripremaju s mnogo šećera i brašna. Izrada keksića može biti vesela aktivnost za cijelu obitelj, a ovaj recept za poznate gingerbread kekse odličan je i za sve one koji ne žele jesti velike količine ugljikohidrata ovih blagdana. Smjesa je dovoljna za 18 većih keksa.

Sastojci:

  • 240 g bademovog brašna
  • 30 g kokosovog brašna
  • žlica mljevenog suhog đumbira
  • žlica cimeta
  • 3/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice sode bikarbone 
  • 1/4 žličice soli
  • 170 g maslaca
  • 70 g eritritol prirodnog šećera ili sličnog zaslađivača

Priprema:

  1. U velikoj posudi umutite bademovo brašno, kokosovo brašno, đumbir, cimet, klinčić, muškatni oraščić, sodu bikarbonu i sol.
  2. U drugoj velikoj zdjeli pomiješajte mikserom maslac i zaslađivač dok ne postanu svijetli i pahuljasti, oko 2 minute.
  3. Dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca i mijesite dok se ne sjedine.
  4. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje jedan sat ili najviše preko noći.
  5. Razvaljajte tijesto između dva lista papira za pečenje. Posipajte tijesto s obje strane bademovim brašnom ako je tijesto previše ljepljivo i stavite u zamrzivač na 30 minuta.
  6. Odlijepite papir s jedne strane, okrenite tijesto i uklonite papir s gornje strane. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i obložite dvije posude za pečenje papirom za pečenje.
  7. Izrežite kolačiće u oblicima po želji i prebacite kolačiće u pripremljene posude za pečenje. Ostaci se mogu premijesiti i ponovno zamrznuti prije rezanja.
  8. Zamrznite izrezane kolačiće na 15 minuta.
  9. Pecite kolačiće 10 do 12 minuta dok ne postanu hrskavi i počnu dobivati zlatnu boju na rubovima.
  10. Potpuno ohladite na pladnjevima te ih zatim ukrasite po želji. 

U slast!

Nutritivni sastav po porciji:

Kalorije: 177 kcal

Proteini: 4 g

Ugljikohidrati: 18 g, od toga šećera 1 g

Masti: 16 g

Izvor: Delish

Možda te zanima... Klinčić: Kako ga koristiti za zdravlje i tko ga treba izbjegavati? Hrana Đumbir Možda te zanima... Đumbir: kako ga koristiti za zdravlje i mršavljenje? Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.