Hrana 23. kolovoza 2016.

Još jedna loša vijest za sve ljubitelje čokolade

Čokoladica
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da je čokolada melem za raspoloženje, znamo već odavno. No, do sada se nije znalo da je njezino blagotvorno djelovanje zapravo vrlo kratkotrajno.

Grupa njemačkih znanstvenika sa Sveučilišta u Würzburgu utvrdila je da učinak čokolade na dobro raspoloženje i sreću traje samo tri minute.

Čokolada je bogata fosforom, magnezijem i željezom, pomaže u snižavanju krvnog tlaka te se smatra kako povoljno djeluje na zdravlje srca i raspoloženje. Ipak, njezina negativna strana je to što ima prilično visoku energetsku vrijednost – 100 g čokolade uglavnom sadrži oko 550 kcal.

S obzirom na to da je sada i otkriveno da konzumacija čokolade djeluju vrlo kratkotrajno na dobro raspoloženje i da je od prije poznato da 50 posto ukupnog sastava kakao zrna zauzimaju masti i da se pri proizvodnji čokolade dodaje određena količina šećera, svakako ograniči njenu kontumaciju na jednu do dvije kockice dnevno.

Otkrij vezu između čokolade i glavobolje!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.