Hrana 15. rujna 2016.

Jamie Oliver u ratu za zdraviju prehranu djece i zabranu slatkiša

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jamie Oliver bijesan je jer je nova premijerka Theresa May ukinula njegov projekt. Uvrijedio ju je rekavši da se nije ponijela kao majka te time na internetu izazvao lavinu komentara.

"Za početak, ona nije roditelj, a i da jest, njezin posao nije da Velikoj Britaniji briše dupe, nego da je vodi. Jeste li ikad čuli da je netko muškarcu rekao da se nije ponio kao otac, nego kao političar", odgovorili su iz ureda premijerke Therese May (59).

Jamie Oliver (41) dugo je lobirao kako bi se donijeli zakoni koji zabranjuju slatkiše u školama i na blagajnama u trgovinama te kako bi se poboljšao standard školskih kuhinja. S tim je projektom od države tražio velike novčane poticaje. Nova premijerka, konzervativka May, program je gotovo ukinula. Nedavno se "proslavila" i izjavom da "ne može država sve napraviti za dobar odgoj, najveći dio ipak mora biti na roditeljima".

Otac petero djece Oliver tvrdi da je May nehotično prozvao zbog toga jer nema djece.

"Iznevjerila nas je. Ponijela se kao političarka, a ne roditelj", rekao je ljutiti Oliver.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.