Vikend je idealan za napraviti puding! Isprobaj ovaj osvježavajuć recept za dvobojni puding naše blogerice Alise Bunjevac.
Sastojci
- 80g tapioka perlica
- 500 ml bademovog mlijeka
- 2 jušne žlice meda
- 500 g jagoda
- 1 šaka listića paprene metvice
- 2 jušne žlice meda
- 1 jušna žlica soka od limuna
- 2 jušne žlice bijelih chia sjemenki
Priprema
- Tapioka perlice prelijte vodom i ostavite da se namaču oko 1 h ili dok omekšaju.
- Ocijedite tapioka perlice i stavite ih u bademovo mlijeko, dodajte med i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne u puding.
- Podijelite u zdjelice i stavite na hlađenje.
- Očistite jagode i uz dodatak soka od limuna, meda i paprene metvice u blenderu napravite glatku smjesu. Umiješajte chia sjemenke i pustite da stoji 10-ak minuta da upiju tekućinu.
- Preko pudinga od tapioka perlica stavite sloj pudinga od jagoda.
- Pustite sve skupa da se ohladi, ukrasite listićima paprene metvice i uživajte u odličnom spoju jagoda i metvice.
Dobar tek!
Više o Alisi saznaj na njezinom blogu "Bez glutena".