Za samo 30 minuta napravljeni, pečeni i isprobani. Ovi fini keksići super su kombinacija kokosa, čokolade, meda i vanilije, a idealni su uz popodnevnu kavu s društvom. Isprobaj ovu finu i hrskavu kombinaciju idealnu za zimu.
Sastojci:
- 1 prstohvat soli
- 60 g meda
- 60 g kokosova ulja (rastopljenog)
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 80 g kokosova brašna
- 70 g čokoladnih kapljica
- 2 veća jaja
Priprema:
- Rastopi kokosovo ulje i ostavi da se malo ohladi.
- Umuti jaja, sol, med i vaniliju. Dodaj ohlađeno kokosovo ulje.
- U dobivenu smjesu dodaj kokosovo brašno i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Možda će ti se činiti da je rijetka smjesa, ali za nekoliko minuta će kokosovo brašno upiti tekućinu i dobit ćeš kompaktnu smjesu.
- Umiješaj čokoladne kapljice.
- Pomoću žlice vadi keksiće i slaži ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Odmah oblikuj oblike keksića kakve želiš jer se neće promijeniti za vrijeme pečenja.
- Peci u zagrijanoj pećnici na 180°C od 10 do 12 minuta. Gotovi su keksići kada dobiju svjetlo smeđi rub.
- Pusti da se ohlade prije konzumacije.
Dobar tek!
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr. Alisu potraži i na Facebooku.