Hrana Hrana kao lijek 08. listopada 2016.

Donosimo ti listu najzdravijeg voća na svijetu!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svima nam je dobro poznato kako svakodnevno jedenje voća može poboljšati zdravlje. Međutim, nije svo voće jednako. Neke vrste voća nam osiguravaju posebne blagodati za zdravlje.

Donosimo vam listu najzdravijih vrsta voća na svijetu koje se ujedno uzgajaju i u našem kraju.

Jabuke: Jabuke su vrlo hranjive – sadrže hranjive tvari, antioksidanse i vlakna koji mogu smanjiti rizik od različitih bolesti te poboljšati probavu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Jabuke su povezane s nizom blagodati koje pomažu u promicanju dugoročnog zdravlja.

Borovnice: Ove plave bobice važan su izvor nekoliko hranjivih tvari. Bogate su antioksidansima te poboljšavaju imunitet.

Nar: Nar osigurava široku lepezu blagodati za zdravlje. Izuzetno je bogat antioksidansima i drugim tvarima koje mogu smanjiti upalu i spriječiti pojavu bolesti.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Jagode: Jagode su dobar izvor nekoliko vrsta hranjivih tvari i antioksidansa te mogu pomoći u kontroli razine glukoze u krvi i smanjiti rizik od pojave određenih bolesti.

Limun: Limuni su bogati vitaminom C i drugim tvarima koje mogu pomoći unaprijediti zdravlje srca, ubrzati mršavljenje i spriječiti pojavu bubrežnih kamenaca.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Višnje: Višnje obiluju hranjivim tvarima i antioksidansima. Također, sadrže i melatonin koji može poboljšati kvalitetu sna.

Lubenica: Lubenice su bogate vodom, hranjivim tvarima i moćnim antioksidansom likopenom.

Masline: Masline osiguravaju mnoštvo vitamina, mineralnih tvari i antioksidansa. Mogu smanjiti rizik od pojave srčanih bolesti, karcinoma i osteoporoze.

Kupine: Kupine su dobar izvor mnogih hranjivih tvari. Zbog svojih antioksidativnih i protuupalnih svojstava mogu smanjiti rizik od pojave kroničnih bolesti.

Grožđe: Crno grožđe bogato je hranjivim tvarima i biljnim sastojcima koje mogu smanjiti upalu i rizik od pojave bolesti.

Saznaj zašto bi voće trebala jesti pola sata prije obroka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.