Hrana 06. travnja 2016.

Domaći zeleni njoki s rukolom

Njoki_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Domaćim zelenim njokima boju daju rukola i komorač, zbog sira Grana Padana već su same po sebi pune okusa pa i ne zahtijevaju posebne umake. Recept je osmislio šef Mario Čepek

Sastojci za 4 porcije

  • 500 g krumpira, zrelog
  • 1 jaje kokošje
  • 100 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašno
  • 50 g komorača, list
  • 50 g rukole
  • 50 g Grana Padana
  • 10 g soli
  • 40 g maslaca, neslanog

Priprema

  • Krumpir skuhati u ljusci te ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
  • Ohladiti i zamijesiti tijesto s jajima, blanširanim zelenilom (koromač i rikola, koje su prethodno blanširala i izblendala s maslacem u finu smjesu) i brašnom.
  • Zamijesi fino glatko tijesto, oblikuj njoke i kuhaj ih u kipućoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.

Još ukusnih recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.