Hrana 06. lipnja 2024.

Domaći voćni sladoled od jagoda – sa samo 4 sastojka!

Foto: Unsplash Ilustracijska fotografija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Napravite ukusan domaći sladoled od svježih jagoda, kokosovog mlijeka, jogurta i meda. Bit će to savršena, osvježavajuća poslastica!

Ništa bolje ne ide uz vruća poslijepodneva kao ukusni voćni sladoledi. A sada i vi možete uživati ​​u njima bez grižnje savjesti jer ih je jednostavno pripremiti od zdravih i svježih sastojaka. Napravite ih odmah ujutro kako bi bili spremni do poslijepodneva ili još bolje, stavite ih u zamrzivač preko noći i možete jesti sladoled za doručak!

Ovi sladoledi od jagoda sadrže kremasti jogurt s medom za pravu količinu slatkoće. Osim toga, svakim ćete zalogajem osjetiti dašak svježeg okusa jagode.

Sastojci:

  • jagode (pakiranje 400 g)
  • 1/2 šalice kokosovog mlijeka
  • 1 jogurt – s okusom vanilije ili jagode (možete koristiti i obični)
  • 1/4 šalice meda

Za izradu domaćih sladoleda trebat će vam i kalupi za sladoled te nekoliko drvenih štapića za sladoled.

Možda te zanima... Sladoled od banane i bobičastog voća bez mlijeka i šećera Hrana

Priprema:

  1. Očistite i operite jagode prije upotrebe. Narežite dio na sitne kockice, a ostale ostavite cijele. Jagode narezane na kockice ostavite sa strane da ih možete kasnije dodati u smjesu.
  2. Stavite cijele jagode u blender s kokosovim mlijekom, jogurtom i medom. Miksajte dok smjesa ne postane glatka
  3. Umiješajte jagode narezane na kockice. Tako ćete imati komadiće voća u sladoledu.
  4. Smjesu izlite u kalupe za sladolede i dodajte štapiće. Zatim kalupe stavite u zamrzivač dok voćni sladoled ne postane čvrst. Zamrznite najmanje 6 sati.
  5. Da biste sladoled izvadili iz kalupa, možda ćete morati pustiti toplu vodu na dno kalupa. Zatim možete izvaditi sladolede i spremiti ih u vrećicu za zamrzavanje ako ih želite pohraniti na duže vrijeme. Tako mogu stajati 1-2 tjedna. Uživajte!
Možda te zanima... Keto kremasti sladoled s okusom po želji Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.