Hrana 24. srpnja 2015.

Sladoled bez šećera od manga i kokosa

Slad-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sladoled je omiljena poslastica u vrućim ljetnim danima, a umjesto da ga kupujemo u trgovini ili restoranu možemo ga napraviti sami. U kupovne sladolede često se dodaje previše šećera, umjetni dodaci i bojila. Za domaće sladolede potrebno je samo malo sastojaka i vremena, a kao rezultat nastaje neodoljiva osvježavajuća poslastica

Za osnovu sladoledu nareži se banane i stavi ih u zamrzivač. Možeš raditirazličite kombinacije sladoleda, dodati sirovi kakao za čokoladni ili rogač u prahu. Za osvježavajući sladoled dodaj maline ili bobičasto voće po želji, a ljubitelje kokosa mogu dodati sitni kokos i kokos mlijeko. Ovi sladoledi su pogodni za sve koji su osjetljivi na gluten, mliječne proizvode kao i orašaste.

Sladoled od kokosa:

  • 100 gr gustog kremastog kokos mlijeka
  • 50 gr sitnog ribanog kokosa
  • 1 1/2 zamrznuta banana

Priprema: Sve sastojke stavi u blender i pomiješaj do fine kremaste teksture. Uzmi kalupe za sladoled i napuni ih smjesom pa stavi u zamrzivač da se stisne.

Sladoled od manga:

  • 1 ½ zamrznuta banana
  • 1 mango
  • 50 ml kokos mlijeka (može i bez njega)
  • 2 žlice soka od limeta

Priprema: Sve sastojke pomiješaj u blenderu i dobivenom smjesom puni kalupe.

Dobar tek!

Helenu potraži i na Facebook stranici kao i na njenom blogu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.