Hrana 31. kolovoza 2016.

Dodaci prehrani za bolje rezultate kod vježbanja

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon ljetnog odmaranja i izležavanja na suncu i plaži tijelo je više ili manje izašlo iz forme. Povratak starim radnim navikama trebao bi podrazumijevati i povratak tjelovježbi kako bi organizam ostao u formi i kako bi se i nakon ljeta održala kondicija i dobra tjelesna forma.

Povratak tjelovježbi i dobroj formi nakon ljetnog odmaranja 

Tome u prilog ide i ugodno i lijepo rano jesensko vrijeme koje nam također omogućava povećane aktivnosti na otvorenome. Tjelovježba je neophodan čimbenik za postizanje željenih rezultata, no postoje i pripravci kojim pritom mogu poslužiti kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu. U tom se kontekstu ističe krom, ali i dobro poznati L-karnitin.

Kombinacija kroma i L-karnitina u dodatku prehrani može poslužiti aktivnim i rekreativnim sportašima kao podrška pri bavljenju sportom. Krom pri tome služi kao potpora metabolizmu ugljikohidrata, proteina i masti u organizmu, a L – karnitin je nosač masnih kiselina u mitohondrije, gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije.

Najčišći oblik L-karnitina

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ dodatak prehrani sadrži najčišći oblik L-karnitina, CarnipureTM, uz dodatak kroma i primjenjuje se kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu. L- karnitin pomaže tijelu pri proizvodnji energije i nužan je za funkciju srca i mozga, kao i kretanje, te je za njegovo djelovanje potrebna aerobna tjelesna aktivnost.

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ dolazi u celuloznim (biljnim) kapsulama i preporučuje se konzumirati barem 30 minuta prije tjelesne aktivnosti koji dokazano pozitivno utječe na zdravlje organizma i pridonosi dobroj tjelesnoj formi. Proizvod je namijenjen aktivnim i reaktivnim sportašima kao podrška pri bavljenju sportom, ali mogu ih koristiti i druge populacijske skupine, primjerice osobe starije dobi.

Način primjene: 1 - 3 kapsula dnevno prije tjelovježbe. Pakiranja: jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula s 500mg L-karnitina i 20μg kroma.

Preporučena MPC u svim ljekarnama je 138,80 kn.

Više informacija na www.almagea.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.