Pečena cvjetača s kimom, korijanderom i bademima prepuna je okusa i aroma, odličan je, zdraviji prilog za riblja ili mesna jela.
Ako ste u potrazi za nekim originalnijim prilogom imamo odličan recept! Ovo pečeno jelo od cvjetače u indijskom stilu ima nevjerojatne okuse i hrskavu teksturu, zahvaljujući bademima, limunu, kimu i korijanderu. Priprema je jednostavna, a okus je fantastičan!
Sastojci:
- glavica cvjetače (uklonite vanjske zelene listove i narežite na komade)
- morska sol
- maslinovo ulje
- žlica maslaca
- 2 žličice sjemenki kima
- 2 žličice sjemenki korijandera
- 1 do 2 čili papričice
- 1 šaka blanširanih badema, nasjeckanih
- limun, korica i sok
- peršin za dekoraciju
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
- Cvjetaču blanširajte u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta, a zatim je ocijedite.
- U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i maslac.
- U posudi izmiješajte začine i čili s prstohvatom soli, a zatim ih pomiješajte s bademima i stavite u vruću, suhu tavu da se polako tostiraju. Nakon par minuta dodajte cvjetaču. Kad dobije lijepu boju, dodajte sok i koricu limuna i sve dobro promiješajte.
- Pržite oko minute, a zatim sve prebaci u posudu za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na oko 15 minuta.
U slast!