Jagoda Hirš poslala nam je recept za čokoladni kolač s mrkvom i bademom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.
Sastojci:
- 12 šnita dvopeka (možeš koristiti i integralni)
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 250 g mljevenih badema
- 250 g mrkve (2-3 komada)
- malo limunovog soka
- 3 čajne žličice praška za pecivo
- glazura - 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
- Izmrvi dvopek.
- Sitno naribaj mrkvu.
- Jaja odvoji i pjenasto umuti žumanjke sa šećerom.
- U smjesu dodaj ostale sastojke.
- Od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg i lagano umiješaj u prethodnu smjesu.
- Smjesu ulij u kalup koji si prethodno obložio papirom za pečenje.
- Peci otprilike pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.
- Glazura po želji, možeš samo posuti mljevenim šećerom (manje kalorija).
Komentar Zdrave Krave: Sljedeći put razmisli o korištenju prirodnih zamjena za bijeli šećer. Agavin sirup i rižin slad su odlični prirodni zaslađivači koji su jednako slatki kao šećer, ali puno zdraviji izvor za pripremu kolača. Pohvala za odabir sastojaka poput mrkve i badema koji svojim okusom obogaćuju ovu zimsku slasticu.