Hrana 28. siječnja 2013.

Čokoladni kolač s mrkvom i bademom

Kolacmrkvao
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jagoda Hirš poslala nam je recept za čokoladni kolač s mrkvom i bademom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 12 šnita dvopeka (možeš koristiti i integralni)
  • 5 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenih badema
  • 250 g mrkve (2-3 komada)
  • malo limunovog soka
  • 3 čajne žličice praška za pecivo
  • glazura - 200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Izmrvi dvopek.
  2. Sitno naribaj mrkvu.
  3. Jaja odvoji i pjenasto umuti žumanjke sa šećerom.
  4. U smjesu dodaj ostale sastojke.
  5. Od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg i lagano umiješaj u prethodnu smjesu.
  6. Smjesu ulij u kalup koji si prethodno obložio papirom za pečenje.
  7. Peci otprilike pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.
  8. Glazura po želji, možeš samo posuti mljevenim šećerom (manje kalorija).

Komentar Zdrave Krave: Sljedeći put razmisli o korištenju prirodnih zamjena za bijeli šećer. Agavin sirup i rižin slad su odlični prirodni zaslađivači koji su jednako slatki kao šećer, ali puno zdraviji izvor za pripremu kolača. Pohvala za odabir sastojaka poput mrkve i badema koji svojim okusom obogaćuju ovu zimsku slasticu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      kristinche

      Pa procijeni, ja to obično vidim na način da kušam agavin sirup!

    • Avatar Bosska
      Bosska

      kolko treba agavinog sirupa ili slada u zamjenu za šećer u ovom receptu? ili možda meda?

    • Default avatar -
      damac

      Jučer sam ga radila, ali sa lješnjacima i preporučam ga svima. Posebno onima koji su skeptični kad pročitaju sastojke kao što su dvopek i mrkva. Savršen je! Napravila sam ga mužu koji danas slavi 31. rođendan i oduševljen je ( a spada pod skeptike). Hvala!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.