Hrana 24341 prikaza 25. kolovoza 2018.

Čokoladni cheesecake bez šećera sa samo tri sastojka

Foto: Thinkstock

Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Čokoladu otopi na pari, pa umiješaj krem sir. Makni smjesu s vatre i umješaj žumanjke. Izmiksaj čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa postupno umješaj sir s čokoladom. Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premaži uljem.

Izlij smjesu, nekoliko puta lagano lupi kalupom o radnu površinu, kako bi svi baloni zraka izašli iz smjese. U veći dublji lim ulij vrelu vodu i stavi u nju kalup s tortom. Peci oko 15 minuta, smanji temperaturu na 160 stupnjeva Celzijevih i peci još toliko. Isključi pećnicu i ostavi kolač još 15 minuta. Dobro ga ohladi prije posluživanja.

Zdravi-Cheesecake-Torta Možda te zanima... Cheesecake od kojeg se nećeš udebljati Hrana

Chees-Uspr_1 Možda te zanima... Cheesecake gotov za manje od minute Hrana Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g krem sira

Napravi ukusne popečke od slanutka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.