Mango i ljeto odličan su spoj, što posebno dalazi do izražaja u ovom cheesecakeu koji se ne peče. Tortu je najbolje staviti u hladnjak preko noći da se dobro stisne.
Sastojci:
Podloga:
- 200 g mljevenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
Priprema podloge:
- Keks sjedinite s maslacem i prebacite u okrugli kalup obložen masnim papirom.
- U okrugli kalup obložen papirom za pečenje utisnite podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Krema od manga:
- dva zrela manga
- 250 g g mascarponea ili nekog drugog kremastog sira
- 250 g svježeg sira
- 5 žlica šećera (za zdraviju verziju staviti ksilitol, u tom slučaju povećati dozu, najbolje probajte je li vam dovoljno slatko)
- 500 g vrhnja za šlag
Priprema kreme:
- Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).
- U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) sireve i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).
- U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postupno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea. Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.
Preljev za tortu:
- 4 žlice pirea od manga
- 2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)
Priprema preljeva:
- Preljev za tortu napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga. Mlaki preljev stavite na kremu od manga.
- Tortu stavite u hladnjak preko noći.