Bundeva je mnogima poznata kao ukras koji dolazi početkom jeseni, a sve je više onih koji je uvrštavaju na svoj jelovnik. Donosimo ti jesenski recept u kojemu umjesto uobičajenih sastojaka za smjesu za palačinke glavno mjesto zauzima bundeva
Iako je najpoznatiji način pripreme bundeve u pećnici, ona se može se pripremiti na mnoge druge načine. Jedan od njih je na tavi u obliku jednostavnih, zdravih i ukusnih palačinki od bundeve i Ekozona zobenog napitka.
Sastojci:
- 1 šalica Ekozona brašna tip 850
- 2 šalice Ekozona rižinog brašna
- 1 čajna žlica praška za pecivo,
- 1/4 čajne žlice soli
- 1 šalica Ekozona zobenog napitka
- 1 šalica pirea od bundeve
- 2 čajne žlice cimeta
- 2 jušne žlice Ekozona suncokretovog ulja
Nadjev:
- 2 šalice tostiranih i sjeckanih Ekozona badema
- 2 šalice Ekozona ječmenog slada
- 2 šalice soka naranče ili Ekozona voćni džemovi
Priprema:
- Pomiješaj brašna, sol, prašak za pecivo i cimet.
- Pomiješaj pire od bundeve i zobeni napitak te ih sjedinite sa suhom smjesom.
- Tavu premažite uljem pa pravite palačinke (bit će malo deblje od uobičajenih).