Hrana 27. studenoga 2024.

Brzo i jednostavno: Palačinke sa svježim sirom bogate proteinima

Foto: instagram/eatingbirdfood
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ove palačinke od svježeg sira su mekane, pahuljaste i imaju više od 20 grama proteina po porciji. Osim toga, lako ih je napraviti sa samo sedam jednostavnih sastojaka.

Budući da su ove palačinke imaju 24 grama proteina po porciji, možete ih jesti same za doručak. Ako vam ostane višak, možete ih spremiti u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana, ili u zamrzivaču do tri mjeseca. Bez obzira na to kako ih skladištite, postupak zagrijavanja je važan! Možete ih zagrijati u tosteru, ali možete koristiti i tradicionalnu pećnicu ili mikrovalnu ako nemate vremena. Ako koristite pećnicu, zagrijte ih na 150 do 170°C.

Sastojci:

  • 1/2 šalice višenamjenskog brašna ili pšeničnog brašna od cjelovitog zrna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1 šalica svježeg sira
  • 2 velika jaja
  • 1 žlica javorovog sirupa, plus još za preljev
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica bademovog mlijeka, po želji

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. 
  2. Pomiješajte svježi sir, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanilije u blenderu. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i dok se sve ne sjedini dobro. Ako nemate blender, ove sastojke možete izmiksati u posebnoj posudi. 
  3. Mokre sastojke ulijte u suhe sastojke. Miješajte dok se sve ne sjedini. Tijesto bi trebalo biti gusto, a ako je pregusto, dodajte bademovo mlijeko i ponovno promiješajte da se sve sjedini.
  4. Zagrijte tavu na nisku do srednju temperaturu. Dodajte ulje ili maslac kako se palačinke ne bi lijepile.
  5. Kad se tava zagrije, četvrtinu šalice tijesta izlijte na tavu. Ako je tijesto gusto, možda ćete ga žlicom morati rasporediti u krug. Od smjese biste trebali dobiti osam palačinki. Pecite ih dok ne vidite male mjehuriće na površini i dok rubovi ne postanu dovoljno čvrsti da palačinke možete okrenuti, oko 4-5 minuta. Kada ih okrenete, pecite još 2-3 minute, odnosno dok se ne ispeku.
  6.  Prelijte ih javorovim sirupom i poslužite s bobičastim voćem ili dodacima po izboru.

Izvor: Eating bird food

Možda te zanima... Irske palačinke od krumpira, idealan hrskavi prilog uz toplo varivo Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.