Ove pogačice od svježeg sira bogate su proteinima, s niskim udjelom ugljikohidrata i idealne su za keto prehranu.
Za pripremu pogačica dovoljna su vam samo 3 sastojka, a cijeli postupak je brz i jednostavan. Osim toga, pogačice možete lako prilagoditi svom ukusu – dodajte omiljene začine, parmezan, cheddar ili češnjak u prahu i i svaki put uživajte u drugačijem okusu.
Savršene za doručak, užinu ili kao prilog uz juhe i variva, a dovoljno su kompaktne da ih možete i nadjenuti omiljenim namazima. Uživajte u ovim jednostavnim i ukusnim pogačicama – s malo ugljikohidrata, bez kompliciranih sastojaka i dugog pečenja.
Sastojci:
- 4 šalice (366 g) blanširanog bademovog brašna
- 4 čajne žličice (19 g) praška za pecivo
- 1 i 1/2 šalica (339 g) svježeg posnog sira
Savjet: Po želji možete dodati sol ili začine poput češnjaka u prahu, parmezana ili cheddar sira. Sol možete prilagoditi ovisno o vrsti svježeg sira jer neki imaju već prirodno slan okus.
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 177 °C i obložite lim papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo. Dobro promiješajte pjenjačom.
- Svježi sir stavite u blender i miksajte dok ne dobijete uglavnom glatku smjesu; mali komadići će se rastopiti tijekom pečenja.
- Dodajte sir u zdjelu s bademovim brašnom. Ako dodajete sol ili začine, ubacite ih sada. Miješajte špatulom dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je tijesto previše mokro, mekano i ljepljivo, dodajte još malo bademovog brašna. Ako je suho, dodajte još malo blendanog sira.
- Formirajte pogačice:
- Uzmite oko 1/3 šalice tijesta – nemojte ga pritiskati u šalicu da ga kasnije lakše izvadite.
- Stavite tijesto na lim i oblikujte ga u okruglu pogačicu promjera oko 2,5 cm. Možete prilagoditi veličinu i debljinu po želji.
- Ostavite razmak oko 2,5 cm između pogačica jer se neće previše širiti tijekom pečenja.
- Pecite oko 25 minuta, dok odozgora ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu potpuno pečene. Tanje pogačice ćete i kraće peći.
- Ohladite malo prije posluživanja. Preostale pogačice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.