Donosimo ti recept za domaći sirovi Bounty od badema, kokosa, kakaa, datulja iz knjige ''Sirova hrana', Mihaele Devescovi.
Autorica knjige, Mihaela Devescovi je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Hrani isključivo sirovom hranom, pretežno voćem, povrćem i orašastim plodovima. Saznaj više o knjizi ''Sirova hrana'' u izdanju Mozaik knjige.
Sastojci:
- 1 šalica badema
- 1 šalica sušenog kokosa
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1/2 šalice datulja, natopljenih u malo vode
Krema od kokosa:
- 1/2 šalice indijskih oraščića, natopljenih najmanje 3 sata
- 2 šalice sušenog kokosa
- 2 žlice agavina sirupa
- 1 žlica kokosova mlijeka
- malo vanilije
Čokoladna glazura:
- 1/3 šalice kokosova ulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice agavina sirupa
Priprema:
Stavi sve sastojke, osim datulja, u multipraktik i miksaj. Dodaj datulje i miksaj dok ne dobiješ teksturu tijesta. Smjesa se treba držati zajedno kad se pritisne. Raširi po kalupu i stavi u zamrzivač dok radiš kremu. Za kremu od kokosa, miksaj sve sastojke dok ne dobiješ gušću teksturu. Raširi po vrhu kore, a zatim vrati u zamrzivač dok radiš čokoladnu glazuru. Za čokoladnu glazuru, rastopi kokosovo ulje u vrućoj vodi. Dodaj kakao u prahu i agavin sirup.
Pomiješaj da se dobro poveže (ako će se odvajati, to neće biti lijepa glatka čokolada).
U slast!