Nakon svih kombinacija sendviča koje sam isprobala ponestalo mi je ideja, a običan narezani kruh i kupljeni namaz ne dolaze u obzir. Kruh koji sam ispekla za sendvič pogodan je za ljude osjetljive na gluten, ali ti možeš odabrati i drugu vrstu kruha. Nadjev također možeš prilagoditi svojim željama, a ako želiš dašak mediteranske kuhinje isprobaj moju kombinaciju
Sastojci:
Za kruh:
- 5 žlica kukuruznog brašna
- 2 dcl kipuće vode + sol
- 4 šalice brašna
- sol
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 kvasac
- mlaka voda po potrebi
Za nadjev:
- 1 Mozzarella
- svježi bosiljak
- 2 režnja češnjaka
- 1 rajčica
- svježi špinat
- maslinovo ulje
- masline
Priprema:
- Zagrij vodu sa soli te je prelij po kukuruznom brašnu. Ostavi sa strane da se ohladi te za to vrijeme pripremi kvasac.
- Kvasac natrgaj u toploj vodi te pomiješaj s žličicom soli i šećera. Pričekaj da se kvasac počne dizati te ga dodaj ohlađenom kukuruznom brašnu.
- Umiješaj i obično brašno te maslinovo ulje. Tijesto dobro izmijesi te po potrebi dodaj mlake vode. Ostavi tijesto da se diže oko pola sata na toplome. Kada se tijesto diglo, oblikuj male baguette te ih posloži u protvan s malo većim razmakom. Peci ih oko 40 do 60 minuta na 180 stupnjeva. Kada su pečeni, izvadi ih iz pećnice da se ohlade.
- Na maslinovom ulju lagano poprži nasjeckane masline i češnjak te ih rasporedi po polovicama baguettea.
- Mozzarellu, masline i rajčicu nareži na tanke ploške, a svježi špinat očisti i dobro operi. Na kruh prvo položi dio mozzarelle namijenjen za sendvič zatim špinat, rajčicu i masline te drugi dio Mozzarelle.
- Sendviče možeš tostirati u tosteru kako bi ih lakše jela i dobila bolju hrskavost kruha. Također, sendviče možeš poslužiti s poširanim jajima ili pak jaja skuhati te položiti u sendvič.
Dobar tek!