Hrana 28. ožujka 2014.

Sendvič od domaćeg kruha

Send-Usrp
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon svih kombinacija sendviča koje sam isprobala ponestalo mi je ideja, a običan narezani kruh i kupljeni namaz ne dolaze u obzir. Kruh koji sam ispekla za sendvič pogodan je za ljude osjetljive na gluten, ali ti možeš odabrati i drugu vrstu kruha. Nadjev također možeš prilagoditi svojim željama, a ako želiš dašak mediteranske kuhinje isprobaj moju kombinaciju

Sastojci:

Za kruh:

  • 5 žlica kukuruznog brašna
  • 2 dcl kipuće vode + sol
  • 4 šalice brašna
  • sol
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 kvasac
  • mlaka voda po potrebi

Za nadjev:

  • 1 Mozzarella
  • svježi bosiljak
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 rajčica
  • svježi špinat
  • maslinovo ulje
  • masline

Priprema:

  1. Zagrij vodu sa soli te je prelij po kukuruznom brašnu. Ostavi sa strane da se ohladi te za to vrijeme pripremi kvasac.
  2. Kvasac natrgaj u toploj vodi te pomiješaj s žličicom soli i šećera. Pričekaj da se kvasac počne dizati te ga dodaj ohlađenom kukuruznom brašnu.
  3. Umiješaj i obično brašno te maslinovo ulje. Tijesto dobro izmijesi te po potrebi dodaj mlake vode. Ostavi tijesto da se diže oko pola sata na toplome. Kada se tijesto diglo, oblikuj male baguette te ih posloži u protvan s malo većim razmakom. Peci ih oko 40 do 60 minuta na 180 stupnjeva. Kada su pečeni, izvadi ih iz pećnice da se ohlade.
  4. Na maslinovom ulju lagano poprži nasjeckane masline i češnjak te ih rasporedi po polovicama baguettea.
  5. Mozzarellu, masline i rajčicu nareži na tanke ploške, a svježi špinat očisti i dobro operi. Na kruh prvo položi dio mozzarelle namijenjen za sendvič zatim špinat, rajčicu i masline te drugi dio Mozzarelle.
  6. Sendviče možeš tostirati u tosteru kako bi ih lakše jela i dobila bolju hrskavost kruha. Također, sendviče možeš poslužiti s poširanim jajima ili pak jaja skuhati te položiti u sendvič.

Dobar tek!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      iva222

      Mislim da biste se stvarno trebali informirati o tome što znači bezglutenski. Ovako krivim informacijama možete nekome ozbiljno naškoditi. 4 šalice brašna pa bezglutenski...?

    • Default avatar -
      QUICKI

      Ali u vašem receptu u kruh uz kukuruzno brašno ide i obično brašno koje ima gluten!!!

    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Draga mopsron, u samom kukuruznom brašnu nema glutena, ali svakako treba pripaziti i pročitati piše li na deklaraciji sadrži li tragove glutena. Pozdrav od Zdrave Krave

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.