Hrana 13. lipnja 2023.

Autorica Glukozne revolucije objavila je novu knjigu s receptima

glucose goddess method
Foto: missZDRAVA Nova knjiga autorice Glukozne revolucije pojašnjava kako primijeniti njezinu metodu u svakodnevnom životu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glukozna revolucija postala je brzo svjetski poznata knjiga, a autorica Jessie Inchauspé objavila je još jednu knjigu "The Glucose Goddess Method" u kojoj opisuje praktične savjete kako primijeniti njezinu metodu u svakodnevnom životu.

Dugo vremena smo većinom razmišljali o razini glukoze u krvi u kontekstu dijabetesa, no danas sve češće čujemo izraze poput inzulinske rezistencije i metaboličkog zdravlja te sve više ljudi shvaća da mnogo skokova i padova razine glukoze u krvi dovodi do kratkoročnih i dugoročnih zdravstvenih problema.

Francuska biokemičarka Jessie Inchauspé, poznata kao Glucose goddess na Instagramu i autorica knjige Glukozna revolucija je oduševljena što sve više ljudi prepoznaje važnost kontroliranja razine glukoze u krvi. Uvjerena je, kako navodi Sunday Paper, da svatko od nas može živjeti zdraviji i sretniji život jednostavno uravnotežavanjem razine šećera u krvi, a to je dokazala u svojoj knjizi koja je ubrzo nakon objavljivanja postala svjetski bestseller. 

Nakon što je Jessie primila mnoštvo pozitivnih komentara i upita kako zapravo primijeniti njezine savjete, odlučila je objaviti novu knjigu nazvanu The Glucose Goddess Method. U knjizi se nalazi mnoštvo recepata i savjeta, a mi smo izdvojili nekoliko zanimljivih obroka koje je preporučila Jessie ili su inspirirani njezinim savjetima.

Doručak: Omlet s feta sirom i rajčicom

Potrebno vam je:

  • 2 jaja
  • 1 rajčica
  • Malo feta sira
  • Papar
  • Sol
  • Maslac

Priprema:

  1. U zdjelici vilicom dobro zamutite dva jaja s malo soli i papra. 
  2. Zagrijte malo maslaca na tavi i ulijte jaja bez miješanja. 
  3. Dok se jaja peku, rajčicu nasjeckajte na sitne kockice.
  4. Kada je omlet skoro potpuno pečen, dodajte na jednu polovicu nasjeckanu rajčicu i komadiće feta sira. 
  5. Preklopite omlet na pola i uživajte u doručku. 

Ručak: Salata od svježe brokule 

Sastojci: 

  • 1 brokula
  • 8 trakica slanine
  • 55 g crvenog luka, narezanog na kockice
  • 80 g suhih brusnica
  • 70 g sjemenki suncokreta
  • 35 g kozjeg sira, izmrvljenog
  • 120 ml majoneze, po mogućnosti domaće
  • 60 g običnog jogurta
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Slaninu narežite na dugačke trakice i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. 
  2. Kada je pečena, narežite ju na kockice kao i luk te brokulu na manje cvjetiće.
  3. Pomiješajte sve sastojke osim majoneze, jogurta i začina. 
  4. U posebnoj posudi pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte papar i sol. 
  5. Prelijte dresing preko salate, sve pomiješajte i uživajte!

Desert: Brownies bez brašna i šećera

Sastojci:

  • 1 šalica bademovog brašna
  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/3 šalice otopljenog kokosovog ulja ili maslaca
  • 3 žlice vode 
  • 2 jaja
  • 2/3 šalice granuliranog zaslađivača
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.
  3. Sve sastojke dobro promiješajte i ravnomjerno rasporedite u posudu za pečenje te zagladite površinu.
  4. Pecite 20 minuta te zatim pustite da se potpuno ohlade. Kako se hlade nastavit će se stvrdnjavati zato ne brinite ako najprije izgledaju previše mekano. Također se još više stvrdnu ako ih stavite u hladnjak preko noći. 
  5. Poslužite ih ohlađene i uživajte. 

 

Možda te zanima... "Glukozna revolucija", otkriva kako mršaviti bez previše odricanja Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.