Donosimo ti recepte za cheesecake za koji su ti potrebna jaja, tamna čokolada i krem sir te za čokoladnu tortu za koju trebaš tamnu čokoladu, jaja i maslac. Budući da u ove recepte ne ide brašno nećeš imati težinu u želucu nakon jela, a moraš priznati da je to idealno za ljubavni sastanak.
Cheesecake od samo tri sastojka
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g tamne čokolade
- 150 g krem sira
Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Čokoladu otopi na pari, pa umiješaj krem sir. Makni smjesu s vatre i umiješaj žumanjke. Izmiksaj čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa postupno umiješaj sir s čokoladom. Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premaži uljem.
Izlij smjesu, nekoliko puta lagano lupi kalupom o radnu površinu, kako bi svi baloni zraka izašli iz smjese. U veći dublji lim ulij vrelu vodu i stavi u nju kalup s tortom. Peci oko 15 minuta, smanji temperaturu na 160 stupnjeva Celzijevih i peci još toliko. Isključi pećnicu i ostavi kolač još 15 minuta. Dobro ga ohladi prije posluživanja.
Čokoladna torta od tri sastojka
Sastojci:
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140 g maslaca
Zagrij pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih. Kalup za tortu obloži papirom za pečenje. Izlomi čokoladu na kocke i otopi na pari, pa kad se otopi umiješaj na kocke narezan maslac. Miješaj dok se ne rastopi. Pjenasto umuti žumanjke i dodaj ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
U drugoj posudi istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodaj u pripremljenu smjesu. Miješaj lagano dok ne postane kompaktna. Izlij je u pripremljeni kalup i pokrij folijom. Kalup stavi u veću posudu za pečenje, napuni je vrućom vodom do pola kalupa. Peci je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavi je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem po želji.