Donosimo ti recept za ukusnu čokoladnu tortu s maslinovim uljem i limunovim sokom. Za pripremu ovog recepta potrebno je dvadeset minuta, a glavni sastojci su tamna čokolada, limunov sok i svježi sir. Tortu možeš peći i u kalupu za muffine ako želiš male tortice. Recept prenosimo s portala Gastro.hr
Sastojci:
- 200 g maslaca
- 80 g tamne čokolade, minimalno 70 %
- 120 g oraha
- 60 g brašna
- 3 jaja
- 100 g svježeg sira ili skute
- 200 g šećera
- malo soli
- maslinovo ulje
- šećer u prahu
- limunov sok
Priprema:
- Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
- Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
- Dodaj šećer te izradi mikserom.
- Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
- Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu.
- Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene orahe.
- Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
- Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
- Prelij preko tople pečene torte.
Savjet: Tortu možeš peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.
Više recepata potraži na Gastro.hr.