Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Nakon što sam vidio ovaj dotični članak na Zdravoj Kravi o vegetariana proizvodima, malo sam se više zainteresirao za vegetarijanstvo, pa sam proguglao o prednostima takvog načina ishrane. I našao sam hrpu prednosti koje povoljno djeluju na organizam. Posebno bih
…prikaži još! izdvojio ove prednosti vegetarijanske ishrane:
- smanjuje se koncentracija masnoća u krvi
- rjeđe oboljevanje od kancerogenih bolesti kao što je rak debelog crijeva, dojke i prostate
- rjeđe oboljevanje od dijabetesa tip 2
- opasnost od zaraze životinjskim bolestima ne postoji ili je smanjena na najmanju moguću mjeru (kravlje ludilo, trihineloza, ptičja gripa)
- prema istraživanjima vegetarijanci su u velikoj većini humane osobe, rjeđe zaposlene u visokoprofitnim tvrtkama, a češće u humanitarnim i neprofitnim organizacijama, lokalnoj upravi ili školstvu. :)
Želim i ja postati kvalitetnija i zdravija osoba, želim i ja biti sretan, ispunjen i zadovoljan svojim životom. Želim postati vegetarijanac uz vegetariana proizvode. :)
Zdrava 1987 - imaš raznih varijanti vegetarijanstva... ovo-lakto vegetarijanci, ovovegetarijanci, lakto vegetarijanci, pesco vegetarijanci... vegani... makrobiotičari (koji povremeno jedu meso) itd. itd. Koliko ljudi - toliko ćudi... ;) Ali nije bitno kako se zove tvoj tip prehrane - bitno je
…prikaži još!o je da si zdrava i svjesna što (i koliko) jedeš! :D
Povrće, za razliku od mesa, obiluje bojama, mirisima i okusima. Svježe, čisto i sočno, uzgojeno ekološki i pripremljeno s maštom, najbolje je što možemo učiniti za svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih. Nisam vegetarijanac, jedem i meso, ali samo ako
…prikaži još! je na tanjuru dobro zatrpano povrćem. Željela bih probati nareske i namaze od povrća jer vjerujem da bi mi se svidjeli. Čini mi se da je VEGETARIANA = ZDRAVA HRANA.
@spiral ako ce neko biti vegeterijanac neka bude skroz ili nikako. To je isto kada osoba zeli da smrsa pa imas tipove koji ne jedu nikakav secer, tipove koji eto jedu "prirodne" zasladjivace i treci koji su ostali na kalorijskim
…prikaži još! bombama ali eto hoce smrsati i to im je cilj. Znaci ako hoces nesta ili idi potpuno ili nikako! Stepen po stepen nema! Tako i sa pusacima ako hocete zaista da prestanete bacite je za sva vremena, a ne eh "smanjit" cu broj cigara svaki dan "postepeno"! Reci NE jednom zauvijek!
Vegetarijanka sam već sedam godina, volim si sama pripremati jela, a još draže mi je kad mi ih mama ili dečko pripremaju :D. Iskreno, imala sam neku averziju prema kupovnim pripravcima i namazima, ali ovo (prošlo) ljeto sam išla na
…prikaži još! kampiranje i kupila Vegetariana namaze...i oduševila se!!! Zbilja su fini i imaju fin okus i teksturu. Najljepše mi je bilo ujutro kraj jezera, ispred šatora, na malom okruglom "stolu"- panju jesti te namaze sa čvrstim finim kukuruznim kruhom i gledati sa dragim lopoče, šarene viline konjice kako lete iznad jezera i slušati poseban pjev zlatne vuge- od milja zvane Ivo Pogljivo.
I sad kad sam na poslu, za gablec odem kupiti Vegetariana namaze i uvijek me podsjećaju na divno ljeto :). Voljela bi probati i narezak.
nisam vegeterijanka,ali volim se zdravo hranit.mislim da će ovaj poklon paket uvilike pridonijet mom zdravlju,ali i zravlju moje obitelji.unaprijed hvala
Živim u Slavoniji. Ovdje su kulen, kobase i čvarci glavno jelo...a ja vegetarijanka. Bilo je tu svakakvih neugodnih situacija...od podmetanja hrane do ruganja jer eto ja se pravim važna i podliježem kojekakvih trendovima...a nitko se nije zapitao zašto sam se
…prikaži još! odlučila za takav način života, zašto mi ne odgovara meso i koji su moj razlozi. Danas se ni ne trudim, meso mi ne odgovara i ne jedem ga. Moj život, moja stvar. Nadomještam ga sa hrpom drugih prirodnim namirnica i mogu slobodno reći da mi je prehrana raznovrsnija od onih koji u sebe trpaju samo meso, krumpir i kruh...i onda sam im ja smješna jer svaki dan jedem drugačije!
Nisam vegetarijanka, ali moja kolegica na poslu jest. Polagano su me zaintrigirali njeni namazići od povrća, razni čajevi, neobično voće...Malo po malo sam i sama počela kupovati takve namirnice. Ovim putem hvala Anji što me uvela u svijet ukusne vegetarijanske
…prikaži još! prehrane :) Voljela bi dobiti ovaj poklon paket da ga podjelim zajedno s njom koja mi je pokazala kako se i bez mesa može jesti jako, jako fino :)))
Zeleno, crveno, narančasto, žuto - svako povrće ima veliku vrijednost i trebalo bi neizostavno biti obilan prilog svakom mesnom specijalitetu. A "pašteta" bez mesa - to je nešto što zaista želim probati.
Prije par mjeseci počela sam se zdravije hraniti potaknuta zdravstvenim problemima. Kako sam sve više i više izbacivala meso iz prehrane shvatila sam koliko mi je dobra donijelo. OSjećam se bolje, izgledam zdravije i nadam se da će i testovi
…prikaži još! to pokazati. Još nisam probala paštete i narezak bez mesa pa bi to svakako obogatilo moju novu bezmesnu prehranu :)
Ne znam da li se može nadodati komentar na već postavljeni - uza sve što sam navela postoji još jedan razlog zašto bi htjela osvojiti Vegeteriana poklon paket- jer si uz svoju ne-plaću od 1600 kn ne mogu priuštiti dosta
…prikaži još! toga, pa se trudim štedjeti maksimalno, nažalost i na hrani, a voljela bih probati bezmesne paštete i nareske :)
vege,vege,vege
njam njam njam,
to je prava stvar.
Kile dolje dolje dolje,
zdravlje gore,gore,gore,
jako zdravo,brzo i fino,
kravica zna što nama treba sad.
Lako biti vegetarijanac nije, Mesna hrana tako se ukusno smije, Kušaj malo ovog domaćeg špeka, Ili kobasicu punu teka. Ali ako želiš biti zdrav, A ne izgledati kao debeli stari lav, Trebaš papati fino i zdravo, I tvoje će se
…prikaži još!oje će se tijelo osjećati pravo.
Puno voća i malo soje,
Ulijepšati će tvoje dnevne boje,
A kad tome dodamo i malo zobenog mlijeka,
Ti nikad nećeš biti bez teka.
Obrok bogat proteinima
Komentari 96
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.