Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ne želim šunke ni čvarke, Dajte meni Vegetariana kobase. Nije da ne volim slavonske delicije, ali draži mi je ipak namaz od masline. Može i onaj od tartufa, da malo iznenadim svoja čula. Zbog alergije svinjetina mi nije draga, a
…prikaži još! draga,
a i otkrila sam carstvo proizvoda Vegetarina.
Za Valentinovo ne bi mi bilo iznenađenja dražeg,
Od poklon paketa sa Zdrave Krave . ;)
Ja zelim prijeci na vega hranu ali nemam dovoljno snage za to jer nikada nisam okusila nista od hrane za vegane pa eto razuvjerite me i dajte mi potacija i podrsku u tome da se i ja zdravo hranim,tko zna
…prikaži još! mozda vas vec sutra iznenadim kakvim veganskim receptom na zdravoj kravi ;)
Volim povrće... jedem i meso ali isto tako komotno bih mogla i bez njega... Ovakve proizvode i nisam imala prilike jesti... rado bi ih probala i možda bi bili poticaj da sasvim opromijenim način prehrane... Zdrava prehrana jako je bitna
…prikaži još! i stvarno mislim da većina nas gleda najmanje na kvalitetu proizvoda, a najviše na cijenu.... Ovakvi su proizvodi većinom skuplji, a time nam nažalost i manje dostupni... :/
Lako biti vegetarijanac nije, Mesna hrana tako se ukusno smije, Kušaj malo ovog domaćeg špeka, Ili kobasicu punu teka. Ali ako želiš biti zdrav, A ne izgledati kao debeli stari lav, Trebaš papati fino i zdravo, I tvoje će se
…prikaži još!oje će se tijelo osjećati pravo.
Puno voća i malo soje,
Ulijepšati će tvoje dnevne boje,
A kad tome dodamo i malo zobenog mlijeka,
Ti nikad nećeš biti bez teka.
U posljednje vrijeme prelazim polako ali sigurno na veganstvo, jer sam u međuvremenu dosta proučavala cijelu tu tematiku i shvatila sve prednosti takve prehrane- za moje zdravlje, za živote životinja, ekologiju... Imala jedno vrijeme problema sa krvnom slikom, ali to
…prikaži još!o samo zato što se nisam dovoljno raznoliko hranila. Jela sam samo krumpir, pašte, nešto malo povrća - uglavnom ono što je bilo namijenjeno kao prilog uz ručak mojih ukućana mesoždera. ali kad sam uzela stvari u svoje ruke, sve se preokrenulo!
Sad sam zdravija nego ikad. Jedem svakave žitarice, naravno cjelovite, užasno puno različitih vrsta povrća i voća, soju i njene prerađevine, razne sjemenke i orašaste plodov.Izbora je na pretek, mašti na volju!Tako da bih proširila svoja saznanja i ovom vegetarijanskim nareskom.
Zašto ne probati nešto bez mesa, ako je to zdravo, ma nije nikakva besa, i povrće je izvor vitamina i minerala, iz njega dolazi zdravlje koje priroda nam je dala, Nemam ništa protiv za promjenu menua, sve je ukusno kada
…prikaži još! kada se s ljubavlju servira,
promjene u prehrani nisu loša stvar,
treba i organizmu ponekad napraviti dar mar!
Postati vegatarijanac se spremam;što mogu kad za meso love nemam!Ako štogod na akciji bude;radije to ostavim za starije ljude.Zbog ove odluke životinje će manje ubijati;ove namirnice će moj imuno sustav razvijati!Možda i gradivo ću pamtiti bolje;od ove hrane ću možda
…prikaži još! biti bolje volje!?!Pozdrav!;-)
Priroda nam nesebično daje povrće, a ono, pripremljeno s maštom, daje pravu čaroliju okusa, mirisa i boja. Pravi je izbor za zdravlje i zašto ga uopće "kvariti" dodatkom mesa. A i životinje su ovako sretnije (dok ne otkriju da im
…prikaži još! "krademo" hranu). Sada mi još samo nedostaje bogatstvo proteina iz narezaka "Vegetariana"...
Vegetarijanka sam oko sedam godina i vrlo dobro upoznata s ovim proizvodima. Vjerojatno ne bih sudjelovala u komentiranju, no želim preporučiti svima da probaju Vegetarijana salame, ako i jedete meso, ovo je dobrodošla promjena, a možda vam se svide pa
…prikaži još! ostanete na njima ili ih ubacujete u obroke. Iako sam vege imam visok kolesterol i puno mi znači da ovakvi proizvodi postoje i mogu se konzumirati bez ugrožavanja zdravlja. Jedini problem je što ih nekada nema na policama, ali ostalo je OK. E da, ako ste upravo krenuli na trening i dijetu od 1.1. ovakva prehrana na Vegetarijani će vas odlično pratiti do cilja. VegetariJAna :)
Nisam vegetarijanka (još), ali mesa jedem sve manje i manje. Jednostavno mi više ne odgovara. Već dugo tražim fine zamjene za mesne paštete i salame. Već sam našla nekoliko odličnih proizvoda koji su mi savršeni obrok za doručak i večeru.
…prikaži još!. Baš bih voljela isprobati Vegetariana namaze, škicam ih u dućanu već neko vrijeme.
Nakon što sam vidio ovaj dotični članak na Zdravoj Kravi o vegetariana proizvodima, malo sam se više zainteresirao za vegetarijanstvo, pa sam proguglao o prednostima takvog načina ishrane. I našao sam hrpu prednosti koje povoljno djeluju na organizam. Posebno bih
…prikaži još! izdvojio ove prednosti vegetarijanske ishrane:
- smanjuje se koncentracija masnoća u krvi
- rjeđe oboljevanje od kancerogenih bolesti kao što je rak debelog crijeva, dojke i prostate
- rjeđe oboljevanje od dijabetesa tip 2
- opasnost od zaraze životinjskim bolestima ne postoji ili je smanjena na najmanju moguću mjeru (kravlje ludilo, trihineloza, ptičja gripa)
- prema istraživanjima vegetarijanci su u velikoj većini humane osobe, rjeđe zaposlene u visokoprofitnim tvrtkama, a češće u humanitarnim i neprofitnim organizacijama, lokalnoj upravi ili školstvu. :)
Želim i ja postati kvalitetnija i zdravija osoba, želim i ja biti sretan, ispunjen i zadovoljan svojim životom. Želim postati vegetarijanac uz vegetariana proizvode. :)
Pročitala sam članak i jako me interesiraju ovi proizvodi. Voljela bi ih probati, ali ih još nisam vidjela u prodaji. Zanimaju me ovi bezmesni proizvodi jer su prirodni, bez umjetnih bojila i ostalih stvari koje su nam na svakom koraku.
Mama, brat i 2 sestre ne jedu meso. Unos proteina im je vrlo malen i brine me njihovo zdravlje. Zbog otežane financijske situacije nisu u mogučnosti kupiti dovoljno proizvoda namijenjenih vegetarijancima. Njih bi Vaš poklon paket jako obradovao i popravio unos proteina. :)
dugo,dugo sam u životu mislila da bez mesa nema prehrane,da bez mesa jelo nema smisla,da vegetarijanstvo znači hranu okusa livade i da je takva hrana dosadna,nemaštovita,bezukusna,te da su vegetarijanci čudni ljudi,čudnih shvaćanja i čudnih životnih pogleda,a onda sam malo pomalo
…prikaži još! počela proučavati vegetarijansku prehranu,počela isprobavati vegetarijanske recepte,sve više izbacivati mesne,a uvoditi bezmesne obroke sa puno povrća,žitarica,klica,začina i ostala ugodno,preugodno iznenađena obiljem okusa,prefinim jelima te najvažnije dobrim osjećajem u duši (jer volim životinje) i u tijelu (jer mi takva prehrana paše i čini dobro za moje zdravlje)i svima bi preporučila da se ne boje probati unjeti promjene u svoju prehranu jer hrana je ipak naša energija i ako ta energija nije uzrokovana patnjom životinja prenjet će i na nas pozitivne vibracije i sami ćemo se u vlastitom tijelu osjećati bolje,laganije,poletnije i što je najvažnije zdravije i sretnije!
Da biste osjetili sve dobrobiti vege ishrane potrebno je dosta vremena i potrebno je da naučite hraniti tijelo svim potrebnim namirnicama. Bitno je da ne odustanete na prvi znak slabosti, na prvi miris ćevapa koji dođe do vas dok gladni
…prikaži još!ni šećete gradom i kao da vas zove “Pojedite me, fin sam mada nemam ništa hranjivo u sebi”. Ako steknete naviku jedenja bezmesne hrane ta unutarnja strast za mesom će vam s vremenom splasnuti.
Obrok bogat proteinima
Komentari 96
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.