Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moj najdraži obrok je pečena riba sa žara prelivena maslinovim uljem i češnjakom te kao prilog velika količina povrća sa žara(tikvica,patliđan,luk,rajčica ,paprika itd.) -blitva kombinirana sa kuhanim krumpirom obožavam prelivena češnjakom mljac :) -pizza-rubovi pizze punjeni svježim sirom,umak rajčica,ribani sir
…prikaži još!sir te opet blitva(veliki ljubitelj blitve ili špinata ) dobro pečena u peci.
pizza sa raznim povrčem uffff,
Teško pitanje ste postavili,veliki sam ljubitelj vege proizvoda i mogao bih nabrajati još dosta toga kao npr.raznorazne pašte,te sojino meso no to bi bio predug text :)
Vegetarijanka sam već 10 godina i nikad nisam bila u prilici probati bezmesnu salamu, hrenovke ili slične proizvode, jer toga nema u ponudi naših trgovina, samo u specijaliziranim trgovina u kojima su cijene previsoke, zato se veselim ovim novim proizvodima
…prikaži još! na našem tržištu i nadam se razumnim cijenama. inače mi je najdraži obrok kuhana blitva ili kupus, a također volim jesti i pripremati sojine odreske na način na koji moja mama priprema meso i iznenaditi svoje ukućene koji ne mogu vjerovati da u obroku nema mesa. Za razliku od mišljenja većine, vegaterijanci imaju raznoliku prehranu i nisu izgladnjeli, mršavi ili bolesni, dapače, mislim da su i zdraviji, jer se većina obroka bazira na povrću koje može biti izvor svih potrebnih vitamina i vlakana.
Volim Vegetarianu, nekad sam je često jela, no više tih proizvoda nema u dućanima u kojima kupujem hranu... voljela bih ponovno iskušati sve one finoće, koje Vegetariana nudi... namaze, hrenovke, nareske... mmmmm... već mi zazubice rastu... U očekivanju mogućnosti da
…prikaži još! baš ja dobijem paketić sa tim poslasticama - samo ću fantazirati i smišljati koje ću sve recepte isprobati, kad se jednom (a možda i prije) dočepam - slasne Vegetariane... :)))
Pa ako je najdraži obrok ne može ih biti nekoliko.Nisam niti ja napisala točan recept ali sam napisala najdraži obrok a ne nabrajala što sve volim. Niste u pravu,iako čestitam dobitnicima.
POPEČCI OD BLITVE: Jelo može biti posluženo kao toplo predjelo ili glavno jelo…uz meso ili bez. Meni osobno se jako svidjela ova kombinacija s umakom jer daje sočnost jelu a ujedno i obožavam gljive. uglavnom brzo, fino i pozitivno bombastično
…prikaži još!o za svaku priliku, društvo, piknik ili jednostavno brzinsko jelo…sve u svemu treba probati!
Sastojci:
1 kg blitve
1 jaje
2 češnja češnjaka
40 dag sira ( gaude, podravca, edamaca…)
10-15 dag feta sira
sol
papar
krušne mrvice
Sastojci za paniranje:
brašno
jaje
krušne mrvice
Sastojci za umak od gljiva:
1 glavica crvenog luka
250 dag šampinjona
sol
papar
crvena paprika
1 žlica brašna
2 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Blitvu oprati i prokuhati u vodi, dobro ocijediti i narezati na sitnije komadiće. Dodati sol, papar, jaje, ribani sir, feta sir, protisnuti češnjak i krušne mrvice. Krušne mrvice dodavati do željene gustoće smjese jer je smjesa dosta “gnjecava”. Smjesu dobro izmiješati i oblikovati popečke. Klasično ispanirati u brašno, jaje i krušne mrvice. Ja sam koristila integralno brašno i krušne mrvice jer inače samo to koristim ali naravno može i s bijelim brašnom i klasičnim krušnim mrvicama. Oblikovane popeče ispržiti s jedne i druge strane do smeđe zlatne boje. Staviti na papirnate ručnike – salvete da upije višak masnoće.
Za umak od gljiva izdinstati glavicu luka, dodati šampinjone izrezane na šnitice i izdinstati dok sve ne omekša. Dodavati postepeno začine, brašno razmućeno u vodi i na samom kraju 2 žlice kiselog vrhnja.
Najdraže povrće patliđan(kratko opkuhan), tikvice(svježe, tanko narezane) i mladi kuhani kukuruz, sa svježom rajčicom , dobro prekriveno maslinovim uljem, komadići feta sira ako nema i ne treba, tostirani kruh i obrok je pred nama ;))
Kako pazim da se u mom tanjuru trebaju naći raznolike namirnice koje će udovoljiti mojoj potrebi za vitaminima, mineralima, proteinima, ugljikohidratima i ostalim nutritivnim sastojcima,radim salate koje su za mene odličan izbor brzog ručka ili večere. Mediteran salata - 300g
…prikaži još!
- 300g zelenih mahuna
- 1 i ½ šalica kuhanog slanutka EKOZONA
- 1 crveni luk narezan na tanke polumjesece
- 300g seitana narezanog na kockice
- Prstohvat soli
- ½ vezice vlasca
- Ulje
- Brašno EKOZONA tip 850
- 2 žlice maslinovog ulja EKOZONA
- 1 žlica rižinog octa EKOZONA
- 1 žlica tamarija EKOZONA
Priprema:
Narežite seitan na kockice i uvaljajte u brašno pa popržite na
suncokretovom ulju.
Izvadite na papirnatu salvetu da se ulje ocijedi.
U loncu zagrijte vodu 3-4 cm visine, posolite prstohvatom soli i
zakuhajte.Očistite mahune, operite ih pa prerežite na pola ili na trećine. Stavite ih u proključalu vodu pa kuhajte 5-7 minuta da omekšaju, ali ostanu hrskave.
Procijedite mahune i ostavite da se ohlade.
Narežite luk i samo uronite u kipuću vodu pa izvadite da
se ohladi.
Na sitno nasjeckajte vlasac.
Pomiješajte slanutak, ohlađene mahune, luk, seitan i vlasac.
U šalici pomiješajte i zamutite rižin ocat, tamari, maslinovo
ulje pa se prelijete preko salate.
Brzo a fino.... gotovo za 30ak min. (s pripremom) KAJGANA OD TOFUA S POVRĆEM 150 g svježeg tofua 1 mrkva 10ak g tikvica 5 g tvrdog sira (po želji) malo maslaca ili ulja začini po želji Pola žlicice kurkume Povrće
…prikaži još!urkume
Povrće narežite na kockice i pirjaje 10-15minuta. Dok se povrće pirja usitnite tofu. Najbolje prstima pa vilicom.
Kad je povrće pri kraju dodajte tofu i sir (narezan na kockice). Kurkumu i začine dodajte na kraju.
Tražili ste da napišemo naš najdraži vegetarijanski obrok. Ima odličnih recepata ali i samo napisane omiljene namirnice a ne i recept. Ito još nagradite. Provjerite točno što ste tražili.
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.