Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Vegetarijanka sam od malena, jer mi nikad nije šmekalo meso ;) Vegetarijana proizvode sam uvijek rado klopala i neopisivo su mi nedostajali dok ih nije bilo, tako da je s povratkom Vegetarijane moja radost još veća! Također i radost moje
…prikaži još! obitelji koja pazi na prehranu. Svi proizvodi su vrhunski, ali paštetice su ipak najčešće na mom stolu ;) Neopisivo bi me veselilo, kada bi jedan paket proizvoda stigao i na moju adresu, nisam još nikad nešto osvojila, a ove stvarčice su baš po mojoj mjeri! eto...komentar baš i nije kreativan, al je zato od <3 i iskren! lijepi pozdrav i ostanite tako dobri kao što jeste! :)
Pahuljice padajte meke i guste u moj tanjur pun mlijeka! Nek' zdravo mi započne dan, pa da puna energije budem ja. Naporan čeka me dan, a poslije želim utonuti u miran san!
Moj najdraži recept su enchilade: Prvo kao i obično prokuham sojine medaljone i ocijedim ih. Tada u woku ili tavi dinstam malo crvenoga i bijeloga luka, dodam medaljone, jednu malu konzervu crvenoga grada, na trakice nasjeckane crvenu i zelenu papriku.
…prikaži još!u. Začinim čilijem, turmeric-om i po potrebi curry-jem. Dodam koju žlicu pasirane rajčice. Dinstam sve oko 20 min. Pripremim tortilje i gotovu smjesu stavljam na tortilje. Dodam u svaku tortilju još i malo vrhnja u naribanoga sira. Tortilje zarolam, učvrstim čačkalicama da se ne odrolaju, poredam ih u tepsiji, sve skupa prelijem običnim vrhnjem i ribanim ili nasjeckanim na komaidće sirom. Zapečem u pećnici da se vrhnje zapeče i sir otopi.
Dobar tek! :)
P.S. Žarko želim ovaj paket, u mom gradu nema baš izbora za vegetarijance :))
Hvala :))
Vegetarijanski hod-dog!Napravim pecivo od integralnog brašna uz dodatak bučinih sjemenki,naravno koristim hrenovke Vegetariana a za prilog malo sušenih rajčica!
Sojine medaljone obožavam...tako profinjen okus,užitak za moje nepce..salate na sve načine sa tjesteninom i raznim, mojih ruku djelo umacima mogu jesti svakodnevno.Nisam vegetarijanac ali obozavam neke njihove delicije tako da mi supruga zna reči da sam crno prase slavonaca jel
…prikaži još!l ne pozna slavonca koji može dana bez mesa a kamoli tjedan koliko ja znam "čistiti" organizam.Volim sve tako da mi nije važno imali mesa ili ne ako je ukusno a što može od povrća,tjestenina ili riže i žganaca biti neukusno..
Iako nisam (strogo uzevši) vegetarijanac, konzumiram relativno malo mesa (više jedem ribu) i prehrana mi se bazira na voću, povrću i žitaricama. Vegetarijanska hrana uvijek je dobro došla u mojem jelovniku pa često potražim vegetarijanske recepte.
Smothie – frape od špinata i banane Preskakanje doručka nije dobra opcija! Dovoljno je samo 5 minuta da sebi pripremite zdrav i hranjiv doručak koji će vam dati potrebnu energiju Sastojci: 1 šalica špinata ½ šalice mlijeka ¼ šalice jogurta
…prikaži još!
¼ šalice jogurta
1 banana (prethodno zamrznuti)
1 breskve i / ili ½ šalice jagoda
Priprema:
U blender staviti sve sastojke i dobro ih pomiješati. Po želji možete kombinirati razno voće ili dodati lanene sjemenke.
Večeras sam večerala ono što najviše volim..prvo domaći kukuruzni kruh i namaz od maslina, a nakon toga čaša toplog mlijeka od badema...uživancija za nepce..
Ja niti nisam vegetarijanka, ali zato cijenim taj životni izbor. Imam prijateljicu Tatjanu koja je nova u vašem svijetu pa kako muku mući što i kako se sprema bilo bi lijepo da joj njezin gladni trbušćič napunite vašom finom papicom.
Imam dva fakat omiljena jela - jedno je zapečeni žganci s povrćem (tikvice, brokula, karfiol) i sirom, a drugo je orzoto (kao rižoto od orza)s povrćem (tikvice, paprika).
Najdraži vegetarijanski obrok mi je zobena kaša, ali od cijelog zrna, koju jedem za doručak. Super je što se može napraviti na tisuću načina pa nikada ne može dosaditi, a ovdje ću napisati moju omiljenu kombinaciju. Za početak, za jedan
…prikaži još!n (jako zasitan) obrok je potrebna šalica zobi i na to 3 šalice vode. Voda i kaša se stave kuhati i kada zakipi, doda se prstohvat soli i smanji se plamen. Zob se kuha dok ne nestane vode, tj. dok zob ne upije vodu, otprilike pola sata. Kada se skuha, unutra stavim: žličicu pekmeza (imam domaći pekmez od kupine koji mi najviše paše), žličicu meda, i po malo od navedenog: brusnica, nasjeckanih oraha, lješnjaka, badema, kikirikija, i na kraju malo cimeta. To je moja najdraža varijanta, a od ostalih sastojaka nekad koristim i: ostale orašaste plodove, nasjeckano sušeno voće (npr. smokve, marelice..), svježe nesjeckano voće (jabuke, banane, jagode, mandarine... ovisi čega ima), tamnu čokoladu...
Obrok je dosta kaloričan- zato ga je najbolje jesti ujutro- ali zato zdrav i zasitan- nećete do ručka sigurno ogladnjeti, a med i pekmez ga zaslade dovoljno da se osigurate od posezanja za čokoladom :)
Obožavam pašta šutu od mljevene soje. Prodinstam jednu glavicu crvenoga luka i jednu sitnije narezanu mrkvu, u međuvremenu mljevenu soju prelijem kipućom vodom da omekša i nabubri. U luk dodam soju, sitno rezani češnjak, nasjeckane pelate i sok od pelata.
…prikaži još! Začinim vegetom i malo soli. Kada je gotovo dodam origano, svježi nasjeckani peršinov list i svježi bosiljak. Serviram uz integralne špagete i zelenu salatu s cherry rajčicama začinjenu s malo soli, maslinovim uljem i acetom balsamicom. Njam, njam jako ukusan i zdrav obrok, a ujedno i dosta zasitan s obzirom da je od soje.
Već osam godina imam teške alergije (uz alergiju na pelud, perje duhan i još puno toga, alergična sam i na meso). Da bi moj život bio što kvalitetniji trebala sam odlučiti što ću jesti. Meso sam odbacila i krenula u
…prikaži još! trgovinu. Naišla sam na bezmesne nareske, kupila ih sa dozom nepovjerenja, ali vrlo brzo sam postala vjerni kupac baš tih proizvoda. Kombiniram ih sa puno raznolikih svježih salata i dodatkom maslinovog i bučinog ulja i to mi je super. Otkrila sam i muškatnu tikvu koja me oduševila. Od moje čarobne tikve radim super krem juhu sa dodatkom bučinog ulja, ali je i poham, te pirjam sa krumpirom i radim lagani rižoto od tikve. Džem od muškatne tikve je fantastičan, a i štrudla je sasvim o.k. Eto, svima bi preporučila ovu prehranu, jer je ukusna i zdrava.
Najdraži i najbolji mi je seitan i to na sve moguče načine,na roštilju,ražnjiči,pohani,pečeni,sa umacima...obožavam ga u svim kombinacijama.Često ga radim(barem jednom mjesečno)ali brzo nestane jer ga i moji ukučani obožavaju ,iako nisu vegetarijanci rado ga podjelim sa njima(kažu da ih
…prikaži još! jako podsječa na meso)najčešče ga spremam na roštilju kao odeske i kao ražnjiče u kombinaciji sa lukom,paprikom i šampinjonima k tome još neka salata i evo zdravog obroka za prste polizat.
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.