Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Uuuuuuuuuuuuu...omiljeno vege jelo...teško je reći...opisat ću jedan ručak koji mi je jako fin. Dakle, krećem s gustom krem juhom od muškatne tikve s prepečenim kockicama kruha, nastavljam s pireom od cvjetače uz vegepopečke od kukuruza, mrkve i graška i salatom
…prikaži još! od matovilca, a završavam uz lagani kolač od sira s kruškama. Kada serviram ovakav ručak čak ni moj mesojedni suprug nema zamjerki. To što si nakon sat i pol pravi sendvič sa šunkom je drugi par cipela :). Njegov organizam naprosto treba meso jednako kao što moj ne treba.
Omiljena najnovija hrana Shirataki tjestenina. To je zapravo tjestenina od tofua i kao takva ne deblja i nije nezdrava! Ne sadrži kolesterol, super se uklapa u sve umake i jela i omogućuje jedenje tjestenine bez osjećaja grižnje savjesti! Njam! ps.
…prikaži još! Ima samo 1/10 kalorija koliko bi imala obična tjestenina, wow! Preporučujem :)
uh, puno toga volim jesti ali najdrazi rucak mi je : krem juha od crvene lece i algi(wakame ili kombu), zelene mahune uz popečke od zobenih i ječmenih pahuljica + salata od slanutka :) mozda bi se nekom cinilo da
…prikaži još! nije prekreativno, ali je okus savršenstvo :)
Trudim se većinu voća i povrća jesti sirovo jer je tako najzdravije i najfinije a što se tiče prerađenih obroka, jako volim paštetu od slanutka i sezama
Moj najdraži obrok je pečena riba sa žara prelivena maslinovim uljem i češnjakom te kao prilog velika količina povrća sa žara(tikvica,patliđan,luk,rajčica ,paprika itd.) -blitva kombinirana sa kuhanim krumpirom obožavam prelivena češnjakom mljac :) -pizza-rubovi pizze punjeni svježim sirom,umak rajčica,ribani sir
…prikaži još!sir te opet blitva(veliki ljubitelj blitve ili špinata ) dobro pečena u peci.
pizza sa raznim povrčem uffff,
Teško pitanje ste postavili,veliki sam ljubitelj vege proizvoda i mogao bih nabrajati još dosta toga kao npr.raznorazne pašte,te sojino meso no to bi bio predug text :)
Imam 71 godinu i svjesna sam da moram paziti na prehranu kako bi ostatak mojeg života bio lakši za mene,a li i za moju obitelj, jer ne bi im željela biti teret i opterećenje. Prošle godine sam promijenila svoju prehranu.
…prikaži još! Izbacila sam veliki dio mesa, a uvela puno voća i povrća. Povrće uglavnom pripremam na pari i tako mi je najukusnije. Kupujem fine bezmasne hrenovke koje su mi najukusnije sa šarenim varivom punim finog povrća. Svježe salate su uvijek u mojem frižideru, a posebno volim rajčicu koju kombiniram uz sve. U sva jela stavljam sjemenke lana, jer je on izuzetno zdrav, koristim bučino i maslinovo ulje i osjećam se fantastično. Uz svakodnevne šetnje, finu i zdravu papicu, mislim da ipak još neko vrijeme mogu pomoći svojoj djeci i biti zadovoljna starica, puna samopouzdanja i zdravlja.
MUSAKA OD POVRĆA: Sastojci: 1 glavica crnog luka 1-2 češnja češnjaka 1 veća tikvica 1 plavi patlidžan 1 crvena paprika 1 zelena paprika 200 gr gljiva 150 gr tvrdog bijelog sira 1 kiselo vrhnje 2 jaja ulje Home » Vaši
…prikaži još!ira
1 kiselo vrhnje
2 jaja
ulje
Home » Vaši recepti » vegetarijanski recepti » Musaka od povrća
Musaka od povrća
By Recepti - Mon Oct 07, 1:29 pm
0 Comments
0 views
musaka_od_povrca
Recept za pripremu musake od povrća nam je poslala Marija Marković. Za pripremu ovog jela je potrebno 20-tak minuta i još 20 do 30 minuta u pećnici…
Može se poslužiti toplo ili hladno, kao prilog uz meso ili kao samostalno jelo… Musaka od povrća je vrlo ukusna, a uz to i zdrav obrok – priprema se uz minimalno masnoće.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1-2 češnja češnjaka
1 veća tikvica
1 plavi patlidžan
1 crvena paprika
1 zelena paprika
200 gr gljiva
150 gr tvrdog bijelog sira
1 kiselo vrhnje
2 jaja
ulje
Začini:
1 žličica ljute paprike
1/2 žličice mljevenog crnog papra
1/2 žličice kurkume
soli po ukusu
1 veza sjeckanog peršina
Priprema:
Najbolje pripremati u zemljanoj posudi, ali može i u nekoj drugoj ako nemate. Nauljiti posudu i redati povrće, koje smo prethodno grilovali, a svaki red začiniti samo jednim začinom:
Patlidžan i tikvicu oljuštiti i isjeći na okrugle ili duguljaste trake. Patlidžan posoliti, da malo odstoji, da izađe gorčina, pa ga posle prosušiti i grilovati. Tikvicu izgrilovati na kapi ulja u teflonskoj tavi i redati po tepsiji, preko izmrviti malo bijelog sira i začiniti paprikom,
Luk i paprike isjeći na kolutove i sve po malo izgrilovati na teflonskoj tavi, poredati luk, onda zelene paprike/crvene ostaviti za kraj/, začiniti paprom i izmrviti odozgo bijelim sirom.
Gljive oprati i iseći na listiće, izgrilovati ih i posuti po prethodnom sloju, zatim poredati grilovane kolutove crvene paprike i sitno sjeckanog češnjaka, sitno sjeckanog peršina i posoliti malo.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200ºC oko 15 minuta da se povrće malo zapeče i pusti sokove.
Za to vrijeme dobro umutiti 2 jaja i kiselo vrhnje te dodati kurkumu i još malo soli… poslije 15-tak minuta pleh izvaditi iz rerne, preliti umućenom smjesom i zapeći još 15-tak minuta…
Najdraži vegeterijanski recept mi je pita od palente i prokulica. Sastojci su kukuruzna krupice, marinirani odresci od sejtana, prokulice, biljni margarin, krušne mrvice i začini. Priprema se tako da se palenta skuha i začini, te se na lim koji je
…prikaži još!je posut krušnim mrvicama slaže red palente, red odrezaka od sejtana te opet red palente. Na kraju se po vrhu poredaju listići margarina.
Nisam vegetarijanac, meso jedem možda dvaput tjedno ( subotom i nedjeljom, ako baš moram jer nema ribe), a meni su ova jela najdraža od malena i dan danas su mi: - pire od špinata, blitve, kupusa, krumpira, (volim pire )
…prikaži još!ire )
- umak od rajčice i pomfri
- krpice sa zeljem
- pašta (svakojaka) prelivena umakom od rajčice....
Uz ta jela mi nikad nisu trebali nikakvi dodaci, ali fino paše uz njih i ćufta od soje npr. Meso ne volim i jedem ga samo kad ne mogu izbjeći, salame i paštete (osim riblje) također, inače volim ribu, jaja i sve vrste mliječnih proizvoda. Sve im svoje pluseve i minuseve, pa tako i ishrana bez namirnica životinjskog porijekla.Pozitivne strane su što se ne opterećuje probavni sustav, jer se meso probavlja najmanje osam sati, izbjegavaju se antibiotici i hormoni korišteni za uzgoj, koji sigurno nisu korisni za humano biće, jer svaki organizam treba sintezirati vlastite hormone, nema kolesterola, a time ni oboljenja krvnih žila u kasnijim godinama. Negativne strane, recimo nedostatak kalcija, vitamina B skupine i manjak određenih aminokiselina.
To bi važilo za makrobiotičku i vegansku ishranu, znači bez mlijeka, jaja, meda, ribe itd. Mislim da ishrana koja sadrži sve osim mesa ne može štetiti. Naprotiv.
Tražili ste da napišemo naš najdraži vegetarijanski obrok. Ima odličnih recepata ali i samo napisane omiljene namirnice a ne i recept. Ito još nagradite. Provjerite točno što ste tražili.
Moj najdraži Vege obrok u bilo koje doba dana - Recept: Vege sendvič Sastojci: tofuneza, 2 paprike, 2 veće rajčice, 250 g bukovača, 1 luk, 4 lista salate, ulje, sol; kruh ili pecivo Priprema: Oprati zelenu salatu, papriku i rajčicu.
…prikaži još! rajčicu. Luk očistiti i narezati, a gljive bukovače odrezati tako da im se odstrane krajevi. Narezati rajčicu i papriku na kolute. Zelenu salatu, luk i rajčicu ostaviti svježe, a bukovače posoliti i peći na ulju. Kada bukovače budu gotove, izvaditi ih, a zatim na istom ulju peći papriku koju također prije prženja treba malo posoliti. Odrezati dvije kriške kruha. Na obje kriške namazati tofunezu. Na jednu od kriški slagati redom pečene paprike, kriške rajčice, pečene bukovače, luk i zelenu salatu te poklopiti drugom kriškom.
Dobar tek!
Iskušajte, nećete požaliti garantiram!! ;)
Idem na faks, u menzu ne jer tamo nemaju ništa za mene. Ja jedem najviše voće, povrće i ribe zato sa zdravljem nemam brige. Uz obrok voda ili zeleni čaj i osjećam se kao zmaj. Nadam se da ću uz
…prikaži još! se da ću uz ove stihove male
uspjeti dobiti ovaj paket zdrave krave.
Znam da mi nije neka rima,
ali mi zdravlje barem štima.
Pa ako je najdraži obrok ne može ih biti nekoliko.Nisam niti ja napisala točan recept ali sam napisala najdraži obrok a ne nabrajala što sve volim. Niste u pravu,iako čestitam dobitnicima.
Obozavam jesti voce,povrce pa tako da imam jako puno recepata da podijelim sa vama,ali eto probat cu skratit.Omiljeno vegansko jelo su mi popecci sa povrcem(sampinjoni,mrkva,celer,krumpir,grasak).Povrce sa skuha,napravi se besamel,pa kada se malo ohladi doda se jaje i parmezan.Sve povrce dodam,umijesam
…prikaži još!m krusne mrvice,zacine i napravim popecke pa ih uvaljam u brasno,jaja i mrvice.Mmm..mljac mljac..Lazanje sa tunjevinom,krumpir salata sa majonezom i malo vrhnja,pohani sampinjoni..Sve je to odlicno i fino..Mogla bi nabrajati do sutra :)
Otkako sam se počela baviti zaštitarstvom životinja,shvatila sam da ne želim njihovu patnju da bih uživala u pola sata okusa koji ionako izlapi prvom popijenom čašom vode. Zato se sve više okrećem vege prehrani,i do sada sam dosta toga probala
…prikaži još!ala i sve mi je fino,a što je najbolje od svega,puno sam sretnija i sad mogu pogledati životinjicama u oći bez grižnje savjesti :)
Pošto sam prije dvije godine obolio od karcinoma želuca, bilo mi je jasno da se moja prehrana mora hitno promijeniti. Krenuo sam na prehranu sa puno voća i povrća. Na policama trgovina sam primjetio hrenovke bez mesa i one su
…prikaži još! me oduševile.Bezmesni naresci su jako ukusni i stalni stanovnici mojeg frižidera.Kombiniram ih sa povrćem koje kuham na pari i svježim salatama i osjećam se super. Dvije godine su prošle, moji nalazi su o.k. i ja mislim da je tome puno pridonio ovaj moj novi način prehrane.
Volim Vegetarianu, nekad sam je često jela, no više tih proizvoda nema u dućanima u kojima kupujem hranu... voljela bih ponovno iskušati sve one finoće, koje Vegetariana nudi... namaze, hrenovke, nareske... mmmmm... već mi zazubice rastu... U očekivanju mogućnosti da
…prikaži još! baš ja dobijem paketić sa tim poslasticama - samo ću fantazirati i smišljati koje ću sve recepte isprobati, kad se jednom (a možda i prije) dočepam - slasne Vegetariane... :)))
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.