Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Uuuuuuuuuuuuu...omiljeno vege jelo...teško je reći...opisat ću jedan ručak koji mi je jako fin. Dakle, krećem s gustom krem juhom od muškatne tikve s prepečenim kockicama kruha, nastavljam s pireom od cvjetače uz vegepopečke od kukuruza, mrkve i graška i salatom
…prikaži još! od matovilca, a završavam uz lagani kolač od sira s kruškama. Kada serviram ovakav ručak čak ni moj mesojedni suprug nema zamjerki. To što si nakon sat i pol pravi sendvič sa šunkom je drugi par cipela :). Njegov organizam naprosto treba meso jednako kao što moj ne treba.
Idem na faks, u menzu ne jer tamo nemaju ništa za mene. Ja jedem najviše voće, povrće i ribe zato sa zdravljem nemam brige. Uz obrok voda ili zeleni čaj i osjećam se kao zmaj. Nadam se da ću uz
…prikaži još! se da ću uz ove stihove male
uspjeti dobiti ovaj paket zdrave krave.
Znam da mi nije neka rima,
ali mi zdravlje barem štima.
Moj najdraži Vege obrok u bilo koje doba dana - Recept: Vege sendvič Sastojci: tofuneza, 2 paprike, 2 veće rajčice, 250 g bukovača, 1 luk, 4 lista salate, ulje, sol; kruh ili pecivo Priprema: Oprati zelenu salatu, papriku i rajčicu.
…prikaži još! rajčicu. Luk očistiti i narezati, a gljive bukovače odrezati tako da im se odstrane krajevi. Narezati rajčicu i papriku na kolute. Zelenu salatu, luk i rajčicu ostaviti svježe, a bukovače posoliti i peći na ulju. Kada bukovače budu gotove, izvaditi ih, a zatim na istom ulju peći papriku koju također prije prženja treba malo posoliti. Odrezati dvije kriške kruha. Na obje kriške namazati tofunezu. Na jednu od kriški slagati redom pečene paprike, kriške rajčice, pečene bukovače, luk i zelenu salatu te poklopiti drugom kriškom.
Dobar tek!
Iskušajte, nećete požaliti garantiram!! ;)
Moj najdraži recept su enchilade: Prvo kao i obično prokuham sojine medaljone i ocijedim ih. Tada u woku ili tavi dinstam malo crvenoga i bijeloga luka, dodam medaljone, jednu malu konzervu crvenoga grada, na trakice nasjeckane crvenu i zelenu papriku.
…prikaži još!u. Začinim čilijem, turmeric-om i po potrebi curry-jem. Dodam koju žlicu pasirane rajčice. Dinstam sve oko 20 min. Pripremim tortilje i gotovu smjesu stavljam na tortilje. Dodam u svaku tortilju još i malo vrhnja u naribanoga sira. Tortilje zarolam, učvrstim čačkalicama da se ne odrolaju, poredam ih u tepsiji, sve skupa prelijem običnim vrhnjem i ribanim ili nasjeckanim na komaidće sirom. Zapečem u pećnici da se vrhnje zapeče i sir otopi.
Dobar tek! :)
P.S. Žarko želim ovaj paket, u mom gradu nema baš izbora za vegetarijance :))
Hvala :))
A kad namaz želim, sva se namazu sa tartufima razveselim! Toliki izbor Vegetariana ima, da mi treba klima... Pa, koji je bolji... to prepusti volji! Tak' sam zdravo sita, a manja mi je rita!! Zašto ne probati nešto bez mesa,
…prikaži još! mesa,
ako je to zdravo, ma nije nikakva besa,
i povrće je izvor vitamina i minerala,
iz njega dolazi zdravlje koje priroda nam je dala,
Nemam ništa protiv za promjenu menua,
sve je ukusno kada se s ljubavlju servira,
promjene u prehrani nisu loša stvar,
treba i organizmu ponekad napraviti dar mar
ja sam recimo tikvico-manijak. jedem tikvice čitavu sezonu i pripremam ih na stotine načina; od punjenja sa povrćem i sirom, tjestenine, rižota, čak i palačinke radim s njima. opčenito izbjegavam meso, ponekad pojedem piletinu ali baziram svoju prehranu na povrću
…prikaži još! iz vrta svojih prijatelja jer i današnji lanci trgovina prodaju "muda pod bubrege" :D stvarno treba paziti što jedemo i svatko tko ima koji kvadratić vrta neka posadi svoje. ove proizvode koje dijelite nažalost nisam imala prilike probati pa idem okušati sreću,zvuči primamljivo.
Večeras sam večerala ono što najviše volim..prvo domaći kukuruzni kruh i namaz od maslina, a nakon toga čaša toplog mlijeka od badema...uživancija za nepce..
Imam dva fakat omiljena jela - jedno je zapečeni žganci s povrćem (tikvice, brokula, karfiol) i sirom, a drugo je orzoto (kao rižoto od orza)s povrćem (tikvice, paprika).
Rižoto sa ogromnom količinom povrča (grašak,krumpir,rajčica, grah, kukuruz, mrkva, mahune, paprike...itd), gljivama te komadicima soje koje se prethodno zapeku na maslacu. Servirati uz omiljenu salatu i užitak je zagarantiran :)
Jesti nešto zbog čega nitko nije patio - neprocjenjivo :)
Imam nekoliko omiljenih jela, sve s tikvicama, sojini odresci na sve načine, sve s gljivama, ali ipal mi je omiljeno jelo od malih nogu dobar sataraš. :) Mogu ga jesti svaki obrok, eto za ručak uz sojin odrezak. :)) Narežem
…prikaži još! papriku na manje komadiće, mora biti crvena jer je ona najslađa, luk na listiće, a rajčicu narežem, ali odstranim sjemenke (ako ste lijeni, žurite, ne morate. :)) U woku malo propržite luk na ulju, dodajte žličicu šećera, a zatim papriku. Kad paprika malo omekša, dodajte rajčicu i nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Po želji posolite, stavite malo papra. Osobno, ja još dodajem češnjak u granulama jer daje nafiniji miris i okus svakom jelu. :) Možete dodati i malo sojinog umaka. :))Dobar tek!:))
volim veganske obroke koje moja žena spravlja najbolje na svijetu , a to su razne krem juhice od vrganja,brokule,mrkve... isto tako njeni složenci od povrća i tofua su za prste polizati!!! ne razumijem ljude koji misle da je veganska prehrana
…prikaži još!na jednolična i bezuukusna jer moja žena radi jela s toliko ljubavi i mašte da joj je svaki obrok rapsodija mirisa i okusa,a njen veganski kolač od borovnica je točka na i na kraju ukusnog obroka.Kolač koji je i bez jaja i bez maslaca,a toliko sočan i pun okusa borovnice i crne čokolade sa malo sirupa od javora je otkriće za sve naše prijatelje koji s nepovjerenjem gledaju na vegansku prehranu.
Nisam vegetarijanac, meso jedem možda dvaput tjedno ( subotom i nedjeljom, ako baš moram jer nema ribe), a meni su ova jela najdraža od malena i dan danas su mi: - pire od špinata, blitve, kupusa, krumpira, (volim pire )
…prikaži još!ire )
- umak od rajčice i pomfri
- krpice sa zeljem
- pašta (svakojaka) prelivena umakom od rajčice....
Uz ta jela mi nikad nisu trebali nikakvi dodaci, ali fino paše uz njih i ćufta od soje npr. Meso ne volim i jedem ga samo kad ne mogu izbjeći, salame i paštete (osim riblje) također, inače volim ribu, jaja i sve vrste mliječnih proizvoda. Sve im svoje pluseve i minuseve, pa tako i ishrana bez namirnica životinjskog porijekla.Pozitivne strane su što se ne opterećuje probavni sustav, jer se meso probavlja najmanje osam sati, izbjegavaju se antibiotici i hormoni korišteni za uzgoj, koji sigurno nisu korisni za humano biće, jer svaki organizam treba sintezirati vlastite hormone, nema kolesterola, a time ni oboljenja krvnih žila u kasnijim godinama. Negativne strane, recimo nedostatak kalcija, vitamina B skupine i manjak određenih aminokiselina.
To bi važilo za makrobiotičku i vegansku ishranu, znači bez mlijeka, jaja, meda, ribe itd. Mislim da ishrana koja sadrži sve osim mesa ne može štetiti. Naprotiv.
najviše volim jogurte voćne, jabuke, banane i naranče sočne. vrhnje, kiselo ili slatko posebno uz gljive, a kao desert kompot od šljive. ako uz vrhnje imam i brašno glatko, evo ti pite, na slano il slatko. sve je to meni
…prikaži još!je to meni jako fino,
a odlično ide uz crno vino.
i nezdrave slastice razne,
moji tanjuri brzo se prazne.
i uz članke zdrava krava,
svako jutro jedna kava. :*
Sojine medaljone obožavam...tako profinjen okus,užitak za moje nepce..salate na sve načine sa tjesteninom i raznim, mojih ruku djelo umacima mogu jesti svakodnevno.Nisam vegetarijanac ali obozavam neke njihove delicije tako da mi supruga zna reči da sam crno prase slavonaca jel
…prikaži još!l ne pozna slavonca koji može dana bez mesa a kamoli tjedan koliko ja znam "čistiti" organizam.Volim sve tako da mi nije važno imali mesa ili ne ako je ukusno a što može od povrća,tjestenina ili riže i žganaca biti neukusno..
Moj najdraži recept je povrče(crvena paprika,tikvica,mahuna)narezano na trakice,poprženo u woku na kokosovom ulju,dodane gljive narezane na ploške,sojini odresci namočeni pa izrezani na trake,te kineska tjestenina ili staklena pašta. Sve pospem začinima po želji te soja umakom. To mi je definitivno
…prikaži još! najdraži obrok,spremljen za 15-20min,zdrav i lagan.
Obožavam pašta šutu od mljevene soje. Prodinstam jednu glavicu crvenoga luka i jednu sitnije narezanu mrkvu, u međuvremenu mljevenu soju prelijem kipućom vodom da omekša i nabubri. U luk dodam soju, sitno rezani češnjak, nasjeckane pelate i sok od pelata.
…prikaži još! Začinim vegetom i malo soli. Kada je gotovo dodam origano, svježi nasjeckani peršinov list i svježi bosiljak. Serviram uz integralne špagete i zelenu salatu s cherry rajčicama začinjenu s malo soli, maslinovim uljem i acetom balsamicom. Njam, njam jako ukusan i zdrav obrok, a ujedno i dosta zasitan s obzirom da je od soje.
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.