Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Vegetarijanski hod-dog!Napravim pecivo od integralnog brašna uz dodatak bučinih sjemenki,naravno koristim hrenovke Vegetariana a za prilog malo sušenih rajčica!
Najdraži vegeterijanski recept mi je pita od palente i prokulica. Sastojci su kukuruzna krupice, marinirani odresci od sejtana, prokulice, biljni margarin, krušne mrvice i začini. Priprema se tako da se palenta skuha i začini, te se na lim koji je
…prikaži još!je posut krušnim mrvicama slaže red palente, red odrezaka od sejtana te opet red palente. Na kraju se po vrhu poredaju listići margarina.
Paradajzova juhica za predjelo, zatim brokula na pari s pecenim tofuom i kuhanom mrkvicom preliveno s "umakom" od ekstradjevicanskog maslinovog ulja i sušenom mješavinom začina "za pizzu" - origano, bosiljak, češnjak, timijan... mljac! :)
Omiljena najnovija hrana Shirataki tjestenina. To je zapravo tjestenina od tofua i kao takva ne deblja i nije nezdrava! Ne sadrži kolesterol, super se uklapa u sve umake i jela i omogućuje jedenje tjestenine bez osjećaja grižnje savjesti! Njam! ps.
…prikaži još! Ima samo 1/10 kalorija koliko bi imala obična tjestenina, wow! Preporučujem :)
Najviše volimo povrće iz našeg vrta pripremljeno na salatu ili krem juhe. Krem juha od brokule i karfijola jedno je od najdražih jela. Ili razni umaci od povrća sa integralnom tjesteninom....
Najdraži i najbolji mi je seitan i to na sve moguče načine,na roštilju,ražnjiči,pohani,pečeni,sa umacima...obožavam ga u svim kombinacijama.Često ga radim(barem jednom mjesečno)ali brzo nestane jer ga i moji ukučani obožavaju ,iako nisu vegetarijanci rado ga podjelim sa njima(kažu da ih
…prikaži još! jako podsječa na meso)najčešče ga spremam na roštilju kao odeske i kao ražnjiče u kombinaciji sa lukom,paprikom i šampinjonima k tome još neka salata i evo zdravog obroka za prste polizat.
Najviše volim kada u pećnici ispečem cijele krumpire, te kada su pećeni izdubim sredinu krumpira, a u drugoj zdjeli pomiješam izvađeni krumpir sa na kockice izrezanim krastavcima, rajčicom, paprikom, bosiljkom, lukom i zelenom salatom, te k tome dodam jedno vrhnje
…prikaži još! i sve zajedno izmješam. Polovicom smjese napunim krumpire, a drugu polovicu poslužim na tanjur pokraj krumpira.Ovo jelo je specijalitet u našoj kući, a jedino šta mi se ne sviđa što brzo nestane. Dobar tek !
moj najdraži vege obrok je salata sa sojom i grahoricama :) narežem salatu i rajčice u zdjelu, prepečem komadiće soje na maslacu i posipam ih crvenom paprikom u prahu, skuham mix grahorica i sve skupa promiješam. naravno, dodam još malo
…prikaži još! vegete po svemu :D to bih danima mogla jesti koliko mi paše i zasiti!
Već osam godina imam teške alergije (uz alergiju na pelud, perje duhan i još puno toga, alergična sam i na meso). Da bi moj život bio što kvalitetniji trebala sam odlučiti što ću jesti. Meso sam odbacila i krenula u
…prikaži još! trgovinu. Naišla sam na bezmesne nareske, kupila ih sa dozom nepovjerenja, ali vrlo brzo sam postala vjerni kupac baš tih proizvoda. Kombiniram ih sa puno raznolikih svježih salata i dodatkom maslinovog i bučinog ulja i to mi je super. Otkrila sam i muškatnu tikvu koja me oduševila. Od moje čarobne tikve radim super krem juhu sa dodatkom bučinog ulja, ali je i poham, te pirjam sa krumpirom i radim lagani rižoto od tikve. Džem od muškatne tikve je fantastičan, a i štrudla je sasvim o.k. Eto, svima bi preporučila ovu prehranu, jer je ukusna i zdrava.
Trudim se većinu voća i povrća jesti sirovo jer je tako najzdravije i najfinije a što se tiče prerađenih obroka, jako volim paštetu od slanutka i sezama
Moj omiljeni vegetarijnski obrok je vegetarijanska PIZZA:) U tijesto obavezno umijesam zlicu meda dok ga pripremam(daje mu rahlost i zdrav okus).. kasnije pelat od rajcice,ribani sir,nasjeckanu kapulu,papriku,tikvicu,kukuruz,svjeze gljive, na kraju pospem sa svjezim bosiljkom... i predobrooo,preukusno ( tko kaze da
…prikaži još! da vege-pizza nemoze bit woow) :)
Jutro obožavam započeti s voćnom salatom. Toliko ju volim da navečer, kao malo dijete, jedva čekam da bude jutro da ju mogu napraviti i pojesti. Ne jedem ju baš svaki dan, ali je ipak neizostavni obrok u mom životu. U
…prikaži još! salatu obično stavljam svježe sezonsko voće tako da je tijekom cijele godine salata različita jer u nju ide od ananasa, grođžda, jagoda preko jagoda, naranči pa sve do svakidašnjih jabuka i banana. Da salata ne bi bila baš previše zdrava u nju stavim i malo naribane čokolade i vrhnja za šlag. Kao predjelo najviše volim gustu krem juhu od mrkve i crvene leće. Dok sam "živjela" na maminoj hrani, možda sam samo jednom jela leće, ali ne crvene pa kako sam čula da je bogata proteinima, došla sam u iskušenje isprobati ju i odmah mi se svidjela. Inače sam ljubiteljica riže, ali riža s batat krumpirom je odlična. Za batat sam tek nedavno otkrila kada sam sudjelovala u trčanju na Danima otvorenih vrata i kasnije kao okrjepu dobila kiflice s batatom. Predivan okus, a u kombinaciji s rižom još bolji. Uz rižu si običnim napravim i seitan burgere koje jednostavno uvaljam u brašno i ispržim. Mljac, mljac. Kus kus sam inače uvijek pripremala zajedno sa slanim jelima, a sada ga pripremam također i za kolače. Jedan od glavnih sastojaka u kolaču zajedno s jabukama, suhim marelicama, pudingom od vanilije i zobenim mlijekom kojega bih svima preporučila. Za večeru obično nešto gricnem jer kasno stižem kući pa se ne volim pretrpavati hranom prije spavanja. To obično budu bruskete od prošenog brašna na koji si stavim tofu sir, rajčice, masline ili bilo što drugo što je trenutno u hladnjaku. Ma za prste polizati. Mm... Ne mogu više pisati jer sam već gladna. Trebam li sada još samo izabrati jedan najdraži ili?! Kod mene u životu nema ništa najdražeg, pogotovo u hrani. Sve što je zdravo se jede!
Obozavam jesti voce,povrce pa tako da imam jako puno recepata da podijelim sa vama,ali eto probat cu skratit.Omiljeno vegansko jelo su mi popecci sa povrcem(sampinjoni,mrkva,celer,krumpir,grasak).Povrce sa skuha,napravi se besamel,pa kada se malo ohladi doda se jaje i parmezan.Sve povrce dodam,umijesam
…prikaži još!m krusne mrvice,zacine i napravim popecke pa ih uvaljam u brasno,jaja i mrvice.Mmm..mljac mljac..Lazanje sa tunjevinom,krumpir salata sa majonezom i malo vrhnja,pohani sampinjoni..Sve je to odlicno i fino..Mogla bi nabrajati do sutra :)
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.