Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Vegetarijanstvo je ušlo u moju obitelj na "mala vrata" otkad se moj otac teško razbolio i krenuo na hemodijalizu. Nastupila je doista radikalna izmjena jelovnika, na kojem za meso više nije bilo ostavljeno toliko prostora. Na taj način meso je
…prikaži još! ustupilo svoje mjesto povrću,voću i integralnim žitaricama. Počelo se konzumirati i one namirnice koje prije nismo zamiječivali poput: zobi, prosa, ječma, cous cousa. S obzirom na to kako je doručak najvažniji obrok u danu često si spravljam zobenu kašu sa dodatkom raznog sezonskog voća, cimeta, i limunovog soka, stvarno uživam u tom obroku koji mi daje snagu za sve dnevne izazove.
Brzo a fino.... gotovo za 30ak min. (s pripremom) KAJGANA OD TOFUA S POVRĆEM 150 g svježeg tofua 1 mrkva 10ak g tikvica 5 g tvrdog sira (po želji) malo maslaca ili ulja začini po želji Pola žlicice kurkume Povrće
…prikaži još!urkume
Povrće narežite na kockice i pirjaje 10-15minuta. Dok se povrće pirja usitnite tofu. Najbolje prstima pa vilicom.
Kad je povrće pri kraju dodajte tofu i sir (narezan na kockice). Kurkumu i začine dodajte na kraju.
Obožavam životinje, pa poput svake dobre tete, najdraže su mi vegetarijanske paštete. Bilo od brokule, graha ili gljiva, od ovog lakog obroka lakše se sniva. Održava mi tijelo i um zdravim, baš sam sretna što zdravo se hranim. Nema E
…prikaži još!Nema E brojeva, soli i aditiva,
ne dobiva se trbušina kao od piva.
Sastojci su uzgojeni prirodno na livadi,
u šumi ili uz more plavo, pa zato ih jedem,
da živim dugo i zdravo!
Kad vidjeh da Zdrava krava
moje omiljene proizvode dijeli,
nitko od mene više se ne veseli!
Jako bih rado dobila ih sve,
jer s lovom je malo tijesno,
a znate kako je..
Moji ukućani obožavaju Vegetariana burger, uz dodatak gljiva, posebno martinčica u doba kad ih ima, inače mogu i šampinjoni. Uz to pripremim i povćekao što su rajčice, punjene masline, sve to dobro začinim. Na proljeće, kad odemo u berbu šparoga,
…prikaži još! Vegetariana burger volimo kombinirati i sa šparogama. Narezak s tofu sirom se isto dade ukombinirati, kad ga imamo, i njega ubacimo. Od vegetarijanskih obroka, ovaj je omiljeni, svi uživamo u njemu, guštamo u okusima.
Paprike punjene sirom :) 4 zelene paprike ili crvene paprike (ovisi o ukusu) 20 dkg sira (gauda, može se pomiješati i sviježi,posni..) 1 jaje,malo mlijeka,brašno,krušne mrvice,prstohvat soli,suncok.ulje Oprane paprike izdubite, dobro posušite i ispržite na ulju sa svih strana (oko
…prikaži još!ana (oko 7 min.). Ostavite ih da se ohlade, pa im pogulite kožicu i posolite (po ukusu).
Sir režite na trake debljine prsta i punite paprike njima ( 3-4 trake po komadu te mogući dodatak sviježeg sira, posnog..).
Vrh pričvrstite čačkalicama, uvaljajte u brašno, jaje i krušne mrvice te pržite u dubokom ulju dok ne porumene. Dobro ih ocijedite prije serviranja. Dobar tek! :)
ja sam recimo tikvico-manijak. jedem tikvice čitavu sezonu i pripremam ih na stotine načina; od punjenja sa povrćem i sirom, tjestenine, rižota, čak i palačinke radim s njima. opčenito izbjegavam meso, ponekad pojedem piletinu ali baziram svoju prehranu na povrću
…prikaži još! iz vrta svojih prijatelja jer i današnji lanci trgovina prodaju "muda pod bubrege" :D stvarno treba paziti što jedemo i svatko tko ima koji kvadratić vrta neka posadi svoje. ove proizvode koje dijelite nažalost nisam imala prilike probati pa idem okušati sreću,zvuči primamljivo.
Sirovi sam vegan tako da jedem samo svježe voće i povrće (od čega možete napraviti i odlična jela i recepte, no ja se volim hraniti najjednostavnije moguće da bih tijelu olakšala probavljanje hrane), ali jako volim spremati jela, kako sirova
…prikaži još! tako i veganska i vegetarijanska za prijatelje i obitelj, tako da bi ovaj paket bio za njih. Uz domaći kruh i peciva, fina povrtna jesenska variva i juhice, Vegetariana proizvode (jeeej, domaći proizvođač što je najvažnije!) nadam se da će lakše prijeći na vegetarijanstvo, ako ne već na veganstvo.
Vegetarijanka sam već 10 godina i nikad nisam bila u prilici probati bezmesnu salamu, hrenovke ili slične proizvode, jer toga nema u ponudi naših trgovina, samo u specijaliziranim trgovina u kojima su cijene previsoke, zato se veselim ovim novim proizvodima
…prikaži još! na našem tržištu i nadam se razumnim cijenama. inače mi je najdraži obrok kuhana blitva ili kupus, a također volim jesti i pripremati sojine odreske na način na koji moja mama priprema meso i iznenaditi svoje ukućene koji ne mogu vjerovati da u obroku nema mesa. Za razliku od mišljenja većine, vegaterijanci imaju raznoliku prehranu i nisu izgladnjeli, mršavi ili bolesni, dapače, mislim da su i zdraviji, jer se većina obroka bazira na povrću koje može biti izvor svih potrebnih vitamina i vlakana.
najviše volim jogurte voćne, jabuke, banane i naranče sočne. vrhnje, kiselo ili slatko posebno uz gljive, a kao desert kompot od šljive. ako uz vrhnje imam i brašno glatko, evo ti pite, na slano il slatko. sve je to meni
…prikaži još!je to meni jako fino,
a odlično ide uz crno vino.
i nezdrave slastice razne,
moji tanjuri brzo se prazne.
i uz članke zdrava krava,
svako jutro jedna kava. :*
volim veganske obroke koje moja žena spravlja najbolje na svijetu , a to su razne krem juhice od vrganja,brokule,mrkve... isto tako njeni složenci od povrća i tofua su za prste polizati!!! ne razumijem ljude koji misle da je veganska prehrana
…prikaži još!na jednolična i bezuukusna jer moja žena radi jela s toliko ljubavi i mašte da joj je svaki obrok rapsodija mirisa i okusa,a njen veganski kolač od borovnica je točka na i na kraju ukusnog obroka.Kolač koji je i bez jaja i bez maslaca,a toliko sočan i pun okusa borovnice i crne čokolade sa malo sirupa od javora je otkriće za sve naše prijatelje koji s nepovjerenjem gledaju na vegansku prehranu.
Najviše volim kada u pećnici ispečem cijele krumpire, te kada su pećeni izdubim sredinu krumpira, a u drugoj zdjeli pomiješam izvađeni krumpir sa na kockice izrezanim krastavcima, rajčicom, paprikom, bosiljkom, lukom i zelenom salatom, te k tome dodam jedno vrhnje
…prikaži još! i sve zajedno izmješam. Polovicom smjese napunim krumpire, a drugu polovicu poslužim na tanjur pokraj krumpira.Ovo jelo je specijalitet u našoj kući, a jedino šta mi se ne sviđa što brzo nestane. Dobar tek !
Najdraže povrće patliđan(kratko opkuhan), tikvice(svježe, tanko narezane) i mladi kuhani kukuruz, sa svježom rajčicom , dobro prekriveno maslinovim uljem, komadići feta sira ako nema i ne treba, tostirani kruh i obrok je pred nama ;))
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.