Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
koji, nema ga jer nisam nikada probala takvi vegetarijanski obrok, a željela bi i da moje curke isto probaju pa ćemo Vam javiti mišljenje i prvi dojam! ;))))
Obožavam životinje, pa poput svake dobre tete, najdraže su mi vegetarijanske paštete. Bilo od brokule, graha ili gljiva, od ovog lakog obroka lakše se sniva. Održava mi tijelo i um zdravim, baš sam sretna što zdravo se hranim. Nema E
…prikaži još!Nema E brojeva, soli i aditiva,
ne dobiva se trbušina kao od piva.
Sastojci su uzgojeni prirodno na livadi,
u šumi ili uz more plavo, pa zato ih jedem,
da živim dugo i zdravo!
Kad vidjeh da Zdrava krava
moje omiljene proizvode dijeli,
nitko od mene više se ne veseli!
Jako bih rado dobila ih sve,
jer s lovom je malo tijesno,
a znate kako je..
Najdraži vegetarijanski obrok mi je zobena kaša, ali od cijelog zrna, koju jedem za doručak. Super je što se može napraviti na tisuću načina pa nikada ne može dosaditi, a ovdje ću napisati moju omiljenu kombinaciju. Za početak, za jedan
…prikaži još!n (jako zasitan) obrok je potrebna šalica zobi i na to 3 šalice vode. Voda i kaša se stave kuhati i kada zakipi, doda se prstohvat soli i smanji se plamen. Zob se kuha dok ne nestane vode, tj. dok zob ne upije vodu, otprilike pola sata. Kada se skuha, unutra stavim: žličicu pekmeza (imam domaći pekmez od kupine koji mi najviše paše), žličicu meda, i po malo od navedenog: brusnica, nasjeckanih oraha, lješnjaka, badema, kikirikija, i na kraju malo cimeta. To je moja najdraža varijanta, a od ostalih sastojaka nekad koristim i: ostale orašaste plodove, nasjeckano sušeno voće (npr. smokve, marelice..), svježe nesjeckano voće (jabuke, banane, jagode, mandarine... ovisi čega ima), tamnu čokoladu...
Obrok je dosta kaloričan- zato ga je najbolje jesti ujutro- ali zato zdrav i zasitan- nećete do ručka sigurno ogladnjeti, a med i pekmez ga zaslade dovoljno da se osigurate od posezanja za čokoladom :)
Ne prakticiran vegetarijansku prehranu, iako strašno volim povrće na svakojake načine. Kako godine odmiču, uviđam da se sve više i više zasićujem "teške" hrane, pogotovo mesa i kako mi organizam traži nešto laganije, nešto zdravije.Jako volim namaz od slanutka kojeg
…prikaži još! sama pravim po vrlo jednostavnoj, brzoj, a meni tako ukusnoj recepturi i taj namaz u potpunosti je zamijenio sve mesne paštete...
Vjerujem da i mene polako zahvaća trend zdrave prehrane koji naposlijetku i nije trend već nužnost...:)
Obožavam tikvice,njhova priprema je jednostavna a mogu biti kao prilog ili glavno jelo.Najviše volim kad ih operem,isječem na kolutove (ne gulim ih) i kratko popržim na grill tavi,dodam kuhani krompir isječen na malo veće kocke i rajčicu,začinim sa omiljenim začinima
…prikaži još! (volim miješavine začina) dodam 1 režanj češnjaka (izgnječit),kratko to sve prokuham i poslužim uz raženi kruh,odličan,brz i sit i kao glavni obrok a može seiposlužiti kao predjelo.
Treba se zdravo hraniti to zna svatko, ali bez masne hrane nije lako. U gradu na svakom koraku brza hrana, ni ne znamo koliko ona ima mana. Svi bi mi izgledali kao manekeni, samo za odricanje smo malo lijeni. Ne
…prikaži još! mogu druge kriviti jer ni ja nemam dokaze da se branim, i moja je krivica da se nezdravo hranim. Ali, jedem ja zdravo kad idem na dijetu, onda sam najjača na svijetu. Tada sam puna energije i moj organizam od čistine može da se smije. Neka priča tko šta hoće najbolje je povrće i voće. Od njih može se praviti super salata i juha, svako jelo na brzinu se skuha. Ja nisam, ali moja prijateljica je vegetarijanka i pravi odlična jela, zdrava su i od njih baš ne mogu biti debela. Ne znam koji vegetarijanski obrok mi je najbolji jer ima ih dosta koji su po mojoj volji. Ako baš moram izdvojit ću vitaminske pljeskavice zbog kojih redoviti idem kod svoje prijateljice. Ne znam što više reći, čak bih i ja uz malo truda na vegetarijansku prehranu mogla prijeći.
Sirovi sam vegan tako da jedem samo svježe voće i povrće (od čega možete napraviti i odlična jela i recepte, no ja se volim hraniti najjednostavnije moguće da bih tijelu olakšala probavljanje hrane), ali jako volim spremati jela, kako sirova
…prikaži još! tako i veganska i vegetarijanska za prijatelje i obitelj, tako da bi ovaj paket bio za njih. Uz domaći kruh i peciva, fina povrtna jesenska variva i juhice, Vegetariana proizvode (jeeej, domaći proizvođač što je najvažnije!) nadam se da će lakše prijeći na vegetarijanstvo, ako ne već na veganstvo.
Ja niti nisam vegetarijanka, ali zato cijenim taj životni izbor. Imam prijateljicu Tatjanu koja je nova u vašem svijetu pa kako muku mući što i kako se sprema bilo bi lijepo da joj njezin gladni trbušćič napunite vašom finom papicom.
inače sam vegetarijanka i svi su mi proizvodi dobri radujem se što nam se je vratila naša vegetariana nije je dugo,dugo bilo obožavam je hvala vam što mislite na nas sada ne moram u sloveniju po vege proizvode
Iako nisam (strogo uzevši) vegetarijanac, konzumiram relativno malo mesa (više jedem ribu) i prehrana mi se bazira na voću, povrću i žitaricama. Vegetarijanska hrana uvijek je dobro došla u mojem jelovniku pa često potražim vegetarijanske recepte.
Vegetarijanka sam od malena, jer mi nikad nije šmekalo meso ;) Vegetarijana proizvode sam uvijek rado klopala i neopisivo su mi nedostajali dok ih nije bilo, tako da je s povratkom Vegetarijane moja radost još veća! Također i radost moje
…prikaži još! obitelji koja pazi na prehranu. Svi proizvodi su vrhunski, ali paštetice su ipak najčešće na mom stolu ;) Neopisivo bi me veselilo, kada bi jedan paket proizvoda stigao i na moju adresu, nisam još nikad nešto osvojila, a ove stvarčice su baš po mojoj mjeri! eto...komentar baš i nije kreativan, al je zato od <3 i iskren! lijepi pozdrav i ostanite tako dobri kao što jeste! :)
Vegetarijanstvo je ušlo u moju obitelj na "mala vrata" otkad se moj otac teško razbolio i krenuo na hemodijalizu. Nastupila je doista radikalna izmjena jelovnika, na kojem za meso više nije bilo ostavljeno toliko prostora. Na taj način meso je
…prikaži još! ustupilo svoje mjesto povrću,voću i integralnim žitaricama. Počelo se konzumirati i one namirnice koje prije nismo zamiječivali poput: zobi, prosa, ječma, cous cousa i drugih
Vegetarijanstvo je ušlo u moju obitelj na "mala vrata" otkad se moj otac teško razbolio i krenuo na hemodijalizu. Nastupila je doista radikalna izmjena jelovnika, na kojem za meso više nije bilo ostavljeno toliko prostora. Na taj način meso je
…prikaži još! ustupilo svoje mjesto povrću,voću i integralnim žitaricama. Počelo se konzumirati i one namirnice koje prije nismo zamiječivali poput: zobi, prosa, ječma, cous cousa. S obzirom na to kako je doručak najvažniji obrok u danu često si spravljam zobenu kašu sa dodatkom raznog sezonskog voća, cimeta, i limunovog soka, stvarno uživam u tom obroku koji mi daje snagu za sve dnevne izazove.
Otkako sam se počela baviti zaštitarstvom životinja,shvatila sam da ne želim njihovu patnju da bih uživala u pola sata okusa koji ionako izlapi prvom popijenom čašom vode. Zato se sve više okrećem vege prehrani,i do sada sam dosta toga probala
…prikaži još!ala i sve mi je fino,a što je najbolje od svega,puno sam sretnija i sad mogu pogledati životinjicama u oći bez grižnje savjesti :)
Odabrani dobitnici vege paketa!
Komentari 90
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.