Fitness Let's Get Fit! 11. svibnja 2022.

Željka nam je otkrila kako izgleda jelovnik pomoću kojeg uspješno gubi kilograme

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Dobitnica programa mršavljenja, Željka Vučko

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedna od tri dobitnice programa mršavljenja u sklopu projekta Let's Get Fit!, Željka Vučko, objeručke je prihvatila izazov koji smo pred nju stavili - gubitak neželjenih kilograma i usvajanje zdravih navika koje će primijeniti tijekom cijelog života

Razbijanje okova (loših) navika prvi je i jedini pravi korak da se postane fit. Također, itekako je dobrodošla stručna pomoć. Zato su missZDRAVA i PIK Vrbovec pokrenuli projekt Let's Get Fit! kako bi čitateljicama pomogli da izravno uz stručnu pomoć naših Zdravolovaca usvoje zdrave navike te opremljene stručnim savjetima liječnika, trenera, psihoterapeuta i nutricionista počnu na pravi način brinuti za svoje tijelo, a tako i cijeli svoj život. 

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Željka Vučko

Nakon što smo Željku obavijestili da je osvojila program mršavljenja i početnog upoznavanja koji možete pogledati ovdje, prvi korak na putu ka tromjesečnom planu ostvarivanja pozitivnih promjena bio je prilagoditi prehranu

Sigurno si već čula za izreku ''trbušnjaci se tešu u kuhinji'', a to je zato što je bez reducirane i uravnotežene prehrane nemoguće postići željene rezultate. Ne postoje ti treninzi pomoću kojih ćeš izgubiti višak kilograma i izgraditi mišiće, ukoliko nakon svakog treninga smažeš pizzu i to sve zaliješ pivom. Kilogrami će također teže ići dolje ukoliko su obroci neredoviti i neravnomjerno raspoređeni.

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Željka Vučko

Zato je nutricionistica i Zdravolovka Sandra Krstev Barać za Željku izradila prilagođeni jelovnik koji uključuje preporučeni dnevni kalorijski unos, kao i sve nutrijente potrebne za normalno funkcioniranje tijela i podnošenje pojačane fizičke aktivnosti. Svi obroci bazirani su na zdravim namirnicama koje Željka i inače konzumira u svakodnevnom životu i onima koje voli, a obroci su redoviti i dovoljno obilati kako bi Željka izdržala naporni dnevni ritam i sve treninge u tjednu. Cilj je ni u jednom trenutku ne osjećati glad, jesti niskokalorične i zdrave namirnice, mršaviti na zdrav način i, u konačnici, ne odustati.

Iako nam je u ranijem intervjuu otkrila da je primijetila kako se kilogrami u pedesetima teško ''tope'', čini se kako je novi režim prehrane put pogodak. Željka je u samo mjesec dana izgubila čak 4 kilograma i brojne centimetre na tijelu. I sama primjećuje veliku razliku i osjeća se odlično. 

''Jedem pet obroka dnevno. Moram priznati da nemam neke zdrave grickalice. Uglavnom se te grickalice zamjenjuju povrćem ili voćem. Omiljeni zdravi obrok mi je mješavina salate s brdo povrća i piletinom koju spržim doslovce na vodi'', rekla je Željka i priznala kako još uvijek ne doručkuje redovito. No kada doručkuje, na njenom tanjuru se uglavnom nađu zobeni krekeri ili krekeri od heljda s humusom od povrća.

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Željka Vučko

Priznaje kako je u proteklih mjesec dana ''zgriješila'' jednom, pojevši voćni kolač, no sve neplanirano unesene kalorije Željka vrlo brzo potroši na treninzima. Uz pomoć privatne trenerice u teretani OrlandoFit Željka odrađuje treninge snage i kardio vježbe, a jednom tjedno odlazi u SpeedFit studio na intenzivni 20-minutni program vježbanja uz pomoć EMS tehnologije koji daje sjajne rezultate.

Kako izgleda Željkin novi plan prehrane, koje je namirnice izbacila iz prehrane na prijedlog nutricionistice, kako njezina obitelj reagira na pripremu zdravih obroka i zašto svakodnevno kuha tri ručka, otkrij u videu.

Projekt Let's Get Fit! prati 3 kandidatkinje na njihovom putu ka pozitivnoj promjeni, a ukoliko i ti želiš pratiti njihov napredak u mršavljenju ili se i sama dovesti u top formu, posjeti microsite Let's Get Fit! Ondje možeš slijediti upute naših Zdravolovaca, dan za danom, i polako usvajati zdrave navike. Znanstvenici kažu da je za usvajanje novih navika potreban 21 dan − toliko ih imaš u našem kalendaru i toliko će biti potrebno da ti postanu rutina. Ti to možeš!

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Nakon napornog treninga najbolji odabir je obrok s niskim udjelom masti i bogatim udjelom proteina koji pomažu u povećanju mišićne mase.

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.