Fitness 21. rujna 2016.

Zašto je važno o čemu razmišljaš dok vježbaš i kako "ukrotiti" misli?

Vježbanje_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako ne voliš vježbanje, pokušavaš uvjeriti sebe da ono i nije tako važno. Ali, jest. Nasreću, postoji jedan trik koji bi ti trebao pomoći da zavoliš vježbanje.

Ideja o dizanju utega u teretani s hrpom znojnih tipova spada u tvoju najgoru noćnu moru. Ne sviđa ti se baš ni da trčiš sama po minusu, iako ti ništa draži nije ni sobni bicikl. Ne pali ovdje uvjeravanje sebe da ćeš zahvaljujući vježbanju dulje živjeti, jer naš mozak to ne promatra kao dobru ideju, već kao neizvjesnost.

I zato, umjesto na dugoročne prednosti, fokusiraj se na kratkoročne, primjerice, spavat ćeš bolje, povećat ćeš produktivnost na poslu, bit ćeš spremnija za seks. Ponavljajte to sebi svaki dan dok konačno ne prevariš svoj um da zavoli vježbanje. A kada to naopraviš, upotrijebi sljedeći trik za bolje rezultate.

Nije dovoljno samo ići u teretanu, raditi sklekove, preskakati uže i dizati utege. Jako je važno o čemu razmišljaš dok vježbaš. Umjesto da ti se po glavi motaju e mailovi na koje nisi odgovorila, popis sutrašnjih obveza, fokusiraj se na tijelo i utjecaj vježbe na skupinu mišića koje radiš. Učinak će biti znatno bolji, tvrde treneri.

Dvije jednostavne, a dobre vježbe za trbuh.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.