Fitness 14. svibnja 2013.

Vježbe Gwen Stefani za ruke i trbuh

Gwen-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gwen Stefani poznata po izvođenju sklekova usred koncerata, privlačna 43-godišnja pjevačica i modna dizajnerica ne taji kako se intenzivno trudi ostati vitka, snažna i u formi. Kad govori o svom režimu vježbanja i prehrane, Gwen ne želi davati lažne nade da za izgled poput njezinog nisu potrebne žrtve. Uz opis vježbi Gwen Stefani donosimo i komentar Branimira Vajde, vlasnika fitness kuće Collum

'Moram se mučiti da bih imala ovo poželjno tijelo. Nema tajne. Potrebno je jesti zdravo, vježbati i podvrgavati se mukama', rekla je nedavno Gwen Stefani za reviju Harper's Bazaar. Gwen, koja ima dvoje djece s rockerom Gavinom Rossdaleom (46), kaže da je strog režim vježbanja ključan za odličan izgled i jednako dobro duševno stanje.

Tijelo koje zahtijeva puno muke

'Vježbam pet dana tjedno. Ne mogu zamisliti da propustim vježbu', izjavila je. 'Voljela bih živjeti bez pravila i jesti što mi padne napamet, ali sam tijekom godina spoznala da sam vrlo razočarana ako ne mogu odjenuti ono što želim. Ako se raspustim i pojavim na pozornici kad nisam u najboljem izdanju, nisam nimalo sretna. Žestoko si prigovaram zbog toga.' Gwen, koja pozira isključivo s platinastom kosom i upečatljivom šminkom u stilu svoje ljubimice Marilyn Monroe, priznaje da je dobar izgled ključan za njeno samopoštovanje. 'Uvijek sam bila cura koja se voljela lijepo oblačiti. A šminkam se bar dvaput dnevno', otkrila je novinaru.

'Bez šminke se osjećam bez energije. Tek kad se našminkam, spremna sam za akciju', naglasila je. Gwen radi s vrhunskim osobnim trenerom Gunnarom Petersonom, koji se brine i o J.Lo i Angelini Jolie. Po njegovim uputama, Gwen diže utege, izvodi kardio vježbe te trči ili pješači u blizini svog doma, obično ujutro. Gunnar kaže da je ključ njenog sjajnog izgleda i zdravlja - vježbanje, dijeta i hidriranost. Potrebno je mnogo vode i sna da se oslobodiš viška tjelesnih masnoća.

Vježbe za čvrste ruke, trbuh i stražnjicu

Gunnar, osobni trener Gwen Stefani u intervjuu za www.fitnessmagazine.com govorio je o pojedinim dijelovima Gweninog tijela: 'Najbolja vježba je dizanje rukama na prečki. Primi prečku s malo razmaknutim rukama i podigni se. Kad ti mišići postanu umorni i bolni, promijeni hvat i odmakni ruke jednu od druge. Potom se nastavi dizati.'

Komentar Branimira Vajde: Ova vježba dobra je samo za prednju stranu ruku, ali ne i za tricepse koji većini žena zadaju najviše problema.

Gunnar, je otkrio i kako Gwen postiže da joj trbuh bude ravan i mišićav. 'Lezi na leđa na lopti za fitness, ispruženih nogu, praveći most. Potom uzmi medicinku iza glave, kraj desnog uha. Uspravi gornji dio tijela i prebacuj loptu dijagonalno prema lijevom koljenu. Ta se vježba izvodi desetak puta na svakoj dijagonali, od desnog uha do lijevog koljena te od lijevog uha do desnog koljena – ukupno dvadeset prebacivanja medicinke.'

Komentar Branimira Vajde: Ova vježba općenito je dobra za trup jer osim trbuha učvršćuje i leđne mišiće.

Za čvrstu stražnjicu Gunnar predlaže: 'Položi dlanove na tlo i lagano savij laktove da postigneš ravnotežu. Ispruži noge iza sebe i drži ramena malo niže od kuka. Sad lagano diži pete prema stropu. Trebala bi ih podići malo iznad glave. Dok dižeš pete, zaustavi se kad su one na vrhuncu da bi osjetila naprezanje u mišićima stražnjice. Izvedi tri serije po desetak dizanja.'

Komentar Branimira Vajde:  Od tri vježbe koje izvodi Gwen Stefani naš fitness trener najviše je pohvalio vježbu za učvršćivanje stražnjice i dodao da je prilikom izvođenja ove vježbe važno imati uvučen trbuh.

Zašto je Gwen Stefani urbana modna ikona pročitaj na Budi.IN.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.