Fitness Blic vježbe 19. srpnja 2017.

Tri stvari koje sam naučila od kada svaki dan držim noge uz zid

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Danielle Zickl za RunnersWorld.com, ispričala je koje su dobrobiti od držanja nogu uz zid. Zickl je inače ljubiteljica neobičnih tehnika za oporavak od vježbanja. Kada je otkrila ovu tehniku nazvala je Ronyna LaLondea, trenera trčanja da ga pita koje je njegovo stručno mišljenje za ovu tehniku.

"Najbolja stvar kod ove vježbe za oporavak nakon trčanja je što je jednostavna. Sve što treba napraviti je naći zid, prisloniti stražnjicu uz zid, podignuti noge (priljubljene uz zid), raširiti ruke s obje strane tijela i opuštati se. U tom položaju treba ostati od 5 do 15 minuta", kaže Zickl i iznosi svoja opažanja nakon što je dva tjedna nakon svakog treninga izvodila ovu vježbu:

Nauči disati vatreni dah i za samo tri minute pročisti krv

Donosi rasterećenje za donji dio tijela i povoljno djeluje na tekućine u tijelu - "Za nešto tako jednostavno benefiti su ogromni", kaže Zickl. Službeno ime za ovu pozu ili točnije jogijsku asanu na sanskrtu je Viparita karani, a doslovan bi prijevod bio "obrnuta akcija ili obrnuto djelovanje". LaLonde je rekao da je ovu vježbu najbolje izvesti unutar 30 minuta nakon treninga. "Vježba je odlična jer rasterećuje donji dio tijela, potiče cirkulaciju i pravilan raspored tekućina u tijelu, djeluje drenažno", kaže trener.

Doznaj više o dobrobitima i načinu izvođenja asane Viparite karani

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Popravlja držanje i donosi olakšanje za rameni pojas - "Držanje mi nije toliko loše, ali ipak svaki dan sjedim pred računalom i jako me razveselilo kad je LeLonde rekao da ova vježba vraća tijelo nazad. U to sam se i sama uvjerila kad sam nakon dva tjedna primijetila da mi se rameni pojas otvorio", kaže Zickl.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Umiruje um - "LaLonde je rekao da vrijeme dok radim Viparitu karani dišem duboku i ritmično, umjesto da surfam po internetu i društvenim mrežama. Ovisna sam o društvenim mrežama tako da je na mene tih 15-ak minuta meditacije čudesno djelovalo i smirilo me. Shvatila sam da ništa nije toliko hitno i da ne moram uvijek biti dostupna", pojašnjava Zickl.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.