Fitness 21. rujna 2011.

Trči u ritmu sambe i popa

Img_6449
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Strastveni zaljubljenici u trčanje složili bi se da je trčanje uz glazbu lakše i zabavnije. Uz dobre ritmove se jednostavnije kretati jer oni motiviraju, a kao idealne žanrove, američki stručnjaci izdvojili su swing, sambu i brži pop. Pridruži se utrci We Run Zagreb i trči u ritmovima Elementala i Edwarda Maye

Odaberi pravu pjesmu!

Doktori sportske medicine, ali i strastveni zaljubljenici u trčanje složili bi se da je trčanje uz glazbu lakše i zabavnije.

Iako je slušanje glazbe za vrijeme trčanja dobro, stručnjaci ističu da je ponekad dobro i trčati na način da svu pozornost usmjeriš na zvukove prirode te da pritom osluškuješ znakove koje ti šalje tvoj organizam.

Ipak je jednostavnije kretati se uz dobre ritmove jer oni motiviraju, ali treba biti oprezan u odabiru pjesama jer nije svaki ritam podjednako dobar. Naime, odabir prespore pjesme može rezultirati nedovoljno dinamičnim kretanjem, jednako kao što će te prebrze pjesme navesti na predinamično trčanje.

Američki su stručnjaci izračunali da glazba koja ima idealni učinak na trčanje mora imati otprilike 135 bpm-a (beats per minute) te da su idealni trkaći žanrovi, između ostalih, swing, samba i brži pop.

Nakon utrke uživaj u koncertu

Kako glazba i trčanje idu ruku pod ruku, grupa Elemental je podržala projekt We Run Zagreb u organizaciji Nikea Hrvatska, kojim se promovira i popularizira trend trčanja, a koji će svoje veliko finale doživjeti 1. listopada utrkom na Jarunu. Osim što će sudjelovati u utrci, članovi grupe Elemental će održati koncert nakon utrke 1. listopada.

Također, nagrada svim sudionicima utrke We Run Zagreb bit će i nastup glazbene atrakcije Edwarda Maye.

Kao pripremu za utrku, Nike je za sve zainteresirane organizirao redovite treninge, a kako bi se oni odradili sa što manje muke, u suradnji s Antenom Zagreb Nike daruje i najbolju glazbenu podlogu za trening ili rekreativno trčanje.

Svi zainteresirani tako imaju priliku na službenoj stranici Antene Zagreb odabrati radio kanal Nike running, te zahvaljujući pjesmama koje se tamo nalaze dobiti još više energije i volje.

Više informacija potraži na facebook fan stranici Nike Running Hrvatska, gdje također možeš i glasati za najbolju stvar za trčanje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.