Fitness 23. travnja 2015.

Obećana zemlja za planinare

Rijeka
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Slovenija je zemlja idealna za šetnju i planinarenje. Osim planinarskih domova (174 objekta), u posljednjih nekoliko godina otvoreno je i 45 drugih smještajnih jedinica; hotela, pansiona, apartmana specijaliziranih za planinare

U relativno kratkom vremenu možeš se prošetati od visokih planinskih lanaca Julijskih i Kamniško-savinjskih Alpa te Karavanki, na visini većoj od dvije tisuće metara, po brdima iznad Škofje Loke, Idrije i Cerkna, Pohorja, zasavskim i posavskim brdima, do Krasa, Dolenjske i prekmurskih brda.

Veliki izbor smještajnih kapaciteta

Više od 10.000 km označenih planinskih puteva u visokom i srednjem gorju (označene crveno-bijelom markacijom) dopunjuje i više od 2000 km obilježenih tzv. tematskih pješačkih staza (označene žuto-bijelom markacijom). Staze u visokim planinama nalaze se na 1500 do 2864 metra visine, u srednje-planinskom lancu između 800 i 1500 metara, dok su u nizinama na visini do 800 metara. Osim planinarskih domova (174 objekta), u posljednjih nekoliko godina otvoreno je i 45 drugih smještajnih jedinica; hotela, pansiona, apartmana specijaliziranih za planinare.

U njima planinarima nude sve što im je potrebno (od točnih informacija, planinarskih paketa, vodiča, iznajmljivanja opreme, mogućnosti sušenja opreme pa sve do prilagođenih kulinarskih doživljaja). Višednevni festivali planinarenja, udruženi pod sloganom "Slovenija hoda", pored pješačkih doživljaja uz vodiča ili bez vodiča, nude i stručne radionice te tradicionalnu kuhinju raznih područja. 

Više na www.slovenia.info/outdoor

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.