Fitness 29. lipnja 2016.

Šest načina da razbjesniš fitness trenera

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako su fitness instruktori gotovo pa utjelovljenje pozitivne energije, neke od navika njihovih klijenata ih ipak povremeno izbace iz takta. Šest trenera opisalo je što im najviše smeta od strane njihovih klijenata. Možda se i ti prepoznaš u nekom od opisa.

Evo što bi sve moglo živcirati i tvog trenera

  • Prosuđivanje instruktora na temelju godina - "Iako imam manje od 30 godina podučavam fitness i ples već 10 godina i ako se u išta razumijem onda su to ljudsko tijelo i pokret. Unatoč tome što sam upola mlađa od većine svojih klijenata, s vremenom su shvatili i stekli povjerenje u mene kao trenericu, iako su na početku zbog mojih godina sumnjali u moju profesionalnost", ispričala je Selena Watkins.
  • Odlazak prije nego što je sat gotov - "Ne volim kad netko od polaznika napusti sat ranije i preskoči istezanje jer to djeluje demotivirajuće na ostatak grupe", kaže Jackie Dragone.
  • Izbjegavanje dizanja teških utega - "Moja 'trauma' su žene koje odbijaju dizati teške utege radi bojazni da se ne nabildaju", objasnio je Joey Gonzalez.
  • Osobe koje puno pričaju tijekom vježbanja - "Cijenim klijente koji kad dođu na sat daju sto posto od sebe, a ako neprestano pričaju to nije moguće", kaže Lena Marti.
  • Osobe koje kasne i ispričavaju se - "Najgori su mi klijenti koji kasne na sat i pri tom još smatraju da imaju pravo objašnjavati zašto kasne i tako remete rad grupe", objašnjava Marni Rosenthal Chaikin.
  • Osobe koje zapravo ne žele biti na treningu - "Ne volim kad klijenti ne dođu svojom voljom nego zato jer ih je netko uvjerio da će im to činiti dobro, pa se ponašaju kao da su pred vodom za streljanje. Teško da će osoba s takvom motivacijom ustrajati u vježbanju i postići rezultate", kaže Richard Giorla.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.