Fitness 05. ožujka 2019.

Proveli smo jedan dan na vježbanju s Milom Elegović i otkrili koja je tajna njezine fit linije

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na nedavno održanoj premijeri predstave "Preko veze", Ivana Lea Leme rađenoj u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh s Kazalištem Moruzgva, Mila Elegović je osim glumačkog i pjevačkog talenta pokazala da i dalje ima zavidnu liniju te da je odličnoj formi što nas je potaknulo da je pitamo kako se hrani i vježba.

"Žensko tijelo gubi tonus pogotovo u perimenopauzi, to je jedan potpuno novi moment. Davno sam shvatila da meni najbolje odgovaraju treninzi s utezima i s težinom vlastitog tijela, probala sam i jogu i pilates, ali to mi je preslabo. Pilates i jogu sam radila kao restorativne vježbe kada sam bila ozlijeđena ili kad trebam dodatno istezanje, ali vjerna sam isključivo teretani.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ne volim vježbati, ne volim odlaske u teretanu, ne volim muku, ali znam što s tim dobivam", kaže Mila i otkriva da su joj velika motivacija osobe starije životne dobi koje redovito sreće u hotelu Sheraton u Zagrebu gdje vježba, a otkrili su joj da tijelo kako bi ostalo pokretljivo s godinama treba sve više vježbe. 

 | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Glumica sa stalnim angažmanom u kazalištu Komedija, široj publici poznata kao Irena iz TV serije "Bitange i princeze" objašnjava da je njezin posao takav da jednostavno mora vježbati kako bi dobivala različite uloge. Kaže i da potpuno shvaća ljude koji počnu s dijetom i vježbanjem pa odustanu nakon nekog vremena.

Trening od 45 minuta nakon kojeg bole mišići

Mila vježba tri puta tjedno, od toga dva puta po 40 minuta u teretani s osobnim trenerom, a jednom tjedno ima zadatak da odradi kardio trening u trajanju od 25 minuta. Kardio nekad odradi u teretani na pokretnoj traci, ali kad može onda radije trči vani. Trening započinje zagrijavanjem na traci na kojoj trči od pet do sedam minuta i potom slijede vježbe. Mila kaže da njezin trener inzistira da serije radi po pet puta, a u jednoj seriji napravi oko 20 ponavljanja.

 | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na kraju obavezno slijedi istezanje za koje kaže da je iznimno korisno i potrebno ženskom tijelu: "Ne znam zašto je istezanje toliko bitno, ali znam da jest. Meni su masaže i istezanje nužno potrebni jer puno plešem na predstavama u štiklama i onda imam spazme u leđima."

"Moj trening ne traje dulje od 45 minuta jer bi mi to bilo iscrpljujuće budući da igram predstave koje su fizički dosta zahtjevne. Osim toga imam visoki tlak i već četiri godine pijem tablete kako bih ga držala pod kontrolom te nastojim ne ići preko svojih granica.

Primjerice dva tjedna prije premijere uvijek radimo lagane treninge kako se ne bih previše  | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL opterećivala.  Puno je trenera prošlo kroz moj život i mnogi od njih ne gledaju klijentove stvarne potrebe i mogućnosti, nego preko klijenta ostvaruju svoje zamisli i slijepo se drže nekih svojih pravila. Jasno mi je da to mnoge odbije, ali kad osoba ima cilj pred sobom onda je lakše. 

 

Primjerice moj cilj je da imam tijelo koje u kazalištu može igrati različite uloge. Nigdje ne piše da glumice moraju biti vitke, ali onda se zna da će te određene uloge zaobići. Moj raspon djelovanja je širok, radim kao pjevačica, voditeljica, glumica i ambasadorica pa je važno kako izgledam. Sad već dulje vrijeme vježbam s trenerom koji mi odgovara i koji razumije moje fizičke mogućnosti.", objašnjava Mila.

 | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

"Prije kad bi mi se jela krafna pojela bih pola, a sada jednu četvrtinu"

Mila Elegović od početka karijere nosi svojevrsno breme privlačne žene. Breme, zato jer se na neki način od nje očekuje da stalno bude u top formi, a ispuniti ta očekivanja nije lako. Mila je jedna od rijetkih osoba iz javnog života koja priznaje da svoju vitkost može zahvaliti svojoj željeznoj disciplini, a ne dobrim genima  kako to mnoge glumice i pjevačice vole isticati.

 | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

„Ljudi dosta lažu pa i oko prehrane jer se boje, ako kažu da su na nekim posebnim kurama da ih drugi neće doživjeti kao sebi jednakima. Na dijeti sam od 21 godine. S tim da sam sad otkad sam u perimenopauzi opet uvela još dodatne restrikcije u prehranu. Prije sam primjerice kad bi mi se jela krafna pojela pola, a sad jednu četvrtinu ili ako popijem čašu piva to shvaćam kao obrok. Kad mi se jede čokolada pojedem kockicu crne i tako.

 | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

U prehranu sam uvela soju koju prije nisam jela u značajnijim količinama zato jer ona povoljno utječe na razinu estrogena u organizmu. Uvela sam magnezij jer mi pomaže da bolje spavam i opušta mi mišiće. Povezana sam sa svojim tijelom i osjećam taj potres koji se sprema i nastojim ostati na putu zdrave prehrane.

 | Author: Dalibor Urukalović/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Izbacila sam hranu s aditivima koliko mogu, iako sam slaba na nareske i colu, ali primjerice meso nabavljam od seljaka iz okolice Zagreba, a ribu mi šalju s mora. Ali količine hrane koje jedem su vrlo male", otkriva Mila i opisuje jedan svoj prehrambeni dan:

  • Doručak: Banana posuta s orasima
  • Ručak: Varivo od mahuna s mesom
  • Večera: Ostatak variva od mahuna i malo domaćeg pirovog kruha s domaćim namazom od crne soje, tartufa i maslinova ulja

"Pijem velike količine tople limunade, nekad stavim malo stevije, to mi paše. Popijem jednu, dvije kave. Kruh sama pečem i pravim si namaze, ponekad ukradem pokoji čvarak, a i jaja su često na mom meniju, osobito bjelanjci", priča Mila i kaže da nikad nije bila na propisanim dijetama da joj to jednostavno ne odgovara, ali da pazi da su proteini, masti i ugljikohidrati dobro izbalansirani u njezinoj prehrani. Istaknula je i da je za zdravlje bitno opuštanje i dovoljno sna.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      makan

      jesam na dijeti tako da navečer ne jedem ugljikohidrate, ali da jedem samo ovo šta ona jede smršavio bi 10 kg u tjedan dana

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.