Fitness 30. ožujka 2010.

Prošeći dok telefoniraš

Telefoniranje_Ured1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom radnog dana ne ispuštaš telefonsku slušalicu iz ruke i osjećaš stalne bolove u vratu i ramenima? Pogledaj naše video vježbe i nauči kako pravilno sjediti i telefonirati na poslu

Inovatorica Body tehnike Ana-Marija Jagodić Rukavina objašnjava da često nismo ni svjesni kako telefonsku slušalicu uvijek stavljamo samo na jedno uho.

'Preporučam da pokušaš promijeniti tu naviku i koji put promijeniš stranu, staviš slušalicu i na drugo uho, jer na taj način mijenjaš i ruku, te stavljaš opterećenje i na drugu stranu', objašnjava Ana-Marija.

'Pokušaj izbjeći hvatanje slušalice s ramenom jer tako dodatno opterećuješ mišiće', dodaje.

Razgovaraj u stojećoj poziciji

Dobar način da protegneš tijelo je razgovor u stojećoj poziciji, a ako pričaš na mobitel možeš i prošetati uredom, savjetuje Ana-Marija.

Ako na jednoj strani radiš na kompjuteru, a telefon ti je na drugoj strani, to nije dobra pozicija jer neprestano moraš rotirati kralježnicu, a tako se stvara disbalans kralježnice.

'Ako baš ne možeš promijeniti položaj u kojem radiš, onda je važno da napraviš rotaciju cijelog tijela, uključujući i koljena i noge kako tvoja kralježnica ne bi patila'.

Jesi li znala da sjedenje s prekriženim nogama na poslu stvara celulit?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.