Fitness 04. listopada 2011.

Novi trendovi u fitness industriji

Skok-Biciklextreme.
1/12
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom tri dana trajanja SKOK-a, najvećeg sajma sporta i slobodnog vremena u regiji, posjetitelji sajma uživali su u zanimljivim prezentacijama novih trendova u vježbanju, te imali priliku na licu mjesta isprobati trening zumbe, cyclinga ili se zabaviti u adrenalinsko-sportskom parku ispred Arena centra

Simboličnim skokom padobranaca iznad Arena centra, rezanjem crvene vrpce i demonstracijskim 'teniskim mečom' između teniskog asa i sportskog glasnogovornika ovogodišnjeg sajma Skoka Gorana Ivaniševića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića ispred zagrebačkog Arena Centra prošlog je vikenda otvoren drugi po redu, Sajam sporta i slobodnog vremena, sportske opreme i rekvizita SKOK 2011., kojeg je pratio najveći regionalni kongres fitnessa i aerobica, te međunarodna Pilates Body&Mind konvencija.

Posjetitelji su mogli isprobati trening!

U tri dana trajanja sajma svi posjetitelji Arena centra i akreditirani sudionici Kineziološkog fakulteta mogli su sudjelovati i pobliže se upoznati s raznim sportskim aktivnostima i programima koji su se predstavili u sklopu sajma, a sve s ciljem osviještavanja važnosti bavljenja sportom za naše cjelokupno zdravlje. Sajam je trajao od 30.09. do 2.10, ulaz je bio besplatan, a svatko od posjetitelja je mogao pronaći program po svom izboru.

Zdrava Krava je medijski prijatelj ovogodišnjeg Skoka, pa smo i mi posjetili sajam i za tebe izdvojili neke od zanimljivijih noviteta u fitness industriji.

Na sajmu su se održavale besplatne prezentacije različitih programa vježbanja poput Indoor Cycling-a & Trx-a koje je predstavila Orlando Fitness Grupa, oni željni plesa mogli su otplesati sat zumbe pod vodstvom instruktorica iz udruge Zumba Rijeka, ili pak pokušati spartanski oblik treninga s Mariom Mlinarićem.

Trening koji pruža osjećaj letenja

Prvo europsko predstavljanje jednog od najzanimljivijih noviteta u svijetu aerobica i fitnessa - Jukary Fit to Fly programa održalo se u SKOK Fun Zoni na 1. katu Arena centra, a predstavile su ga master trenerice Sophie Baxter i Johanna Fellner.

Jukari Fit to Fly je proizašao iz suradnje poznate sportske marke Reebok i glasovite svjetske skupine Cirque de Soleil, a dobar dio programa vježbanja koji je inspiriran cirkuskim trapezima odvija se u zraku! Posjetitelji su mogli i sami isprobati ovaj trening koji je osmišljen na posebno dizajniranoj spravi- FlySet, inspiriranoj trapezom i zračnim točkama koje izvodi Cirque du Soleil, koja pruža osjećaj letenja istovremeno jačajući i izdužujući tijelo kroz kardio vježbe, vježbe snage, ravnotežu i vježbe za leđa i trbuh.

Bogat program

Zumba sat s trenerom kojeg vole Madonna i Gwyneth Paltrow

Svjetska fitness zvijezda Steve Boedt iz Belgije dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja za svoje originalne ideje i koordinator programa ''The biggest loser'' i ''Celebrity fitness''. Steve je u skopu ovogodišnjeg sajma SKOKA za akreditirane sudionike na Kineziološkom fakultetu predstavio svoje zumba, Koktel step i 3D bodytraining bodysculpt moves treninge za kojim su poludjele i najveće svjetske zvijezde poput Madonne i Gwyneth Paltrow.

Savjeti o tjelovježbi i zdravlju

Unutar Arena centra na posebno organiziranim mini-paviljonima predstavile su se brojne sportske udruge i klubovi, distributeri sportske opreme i rekvizita za slobodno vrijeme te brojni drugi izlagači.

Posjetitelji su mogli na licu mjesta saznati sve o sportskoj aktivnosti koja ih zanima, raspitati se o članarini u fitness centru ili o kupovini fitness sprave za kućnu upotrebu. Također, posjetitelji su osim savjeta o tjelovježbi, mogli dobiti i savjete o pravilnoj prehrani i zdravlju, te sudjelovati u show programima i igrama.

Program za ovisnike o adrenalinu!

Bogati program u sklopu adrenalinsko -sportskog parka, za sve koji imaju u sebi imalo adrenalina bio je organiziran uokolo Arena Centra.

U tri dana sajma odvijale su se razne prezentacije i zabavni sadržaji - Zion Bmx demo show i mala škola bmx biciklističkih trikova, škola mačevanja, badminton turnir, Madness skate zona uz nastupe vrhunskih i najboljih hrvatskih skejtera i slični programi.

Također, ispred Arena centra igrao se i teniski turnir za djecu do 8 godina u organizaciji tensikog kluba Match. Za one malo starije ljubitelje adrenalina organizirana je Hyundai škola ekstremne vožnje.

Humanitarni karakter sajma

Skok nije samo najveći sportsko- rekreacijski event u regiji već je poznat i po svom humanitarnom karakteru. U suradnji sa košarkaškim klubom gluhonijemih ''Silent Warriors'' i akcijom ''Pomaganje je uvijek IN'' pokrenuta je organizacija SKOK Street basket turnira, otvorenog za sve osobe i ekipe pod motom ''Dođi, vidi, pobijedi, jer pomaganje je uvijek IN''. Sva prikupljena sredstva od kotizacije turnira biti će u funkciji organizacije sudjelovanja Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih na Europskom prvenstvu u Turskoj 2012. godine.

Također, u sklopu sajma tvrtka CityEx promovirala je svoju humanitarnu akciju ''Pokretna slikarska platna: CityEx i umjetnici za oboljelu djecu Hrvatske''.

SKOK posjetilo preko 75 tisuća posjetitelja

U tri dana trajanja sajma SKOK-a, posjetilo ga je više od 75.000 posjetitelja i oko 200 sudionika kongresa. Direktor SKOKA Orlando Lopac je zadovoljan odazivom kao i činjenicom da su ljudima kroz različite zabavno-edukativne sadržaje približili svijet sporta i rekreacije i ukazali na važnost bavljenja sportom zbog poboljšanja kvalitete života i zdravlja što je SKOK kao projekt i imao za cilj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.