Fitness 21. prosinca 2010.

Nemam više bolova u leđima

Martina1.
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Martina je zadnjih tjedan dana radila dinamičnije vježbe poput čučnja i iskoraka, a u terapiju su uveli i vježbe s gumom i bučicama. Naša čitateljica je sretna jer su bolovi u donjem dijelu leđa nestali i sada konačno može bez problema zaspati čim legne u krevet

Napokon mogu zaspati bez bolova

'Zadnjih tjedan dana dosta smo radili s malim utezima i s rastezljivom trakom u kombinaciji sa čučnjevima. Prvi put sam naučila kako pravilno izvesti čučnjeve. Primjećujem da vježbe koje sam radila na početku i koje su mi zadavale bolove u leđima, sada radim puno lakše i jednostavnije nego na početku. Bol se smanjila'.

'Sretna sam jer nemam više bolova u donjem dijelu kralježnice kad idem spavati. Bol osjetim samo kad sam dugo u jednom položaju dok se ne razgibam. Zadovoljna sam napretkom jer osjećam veliku razliku sada i prije dva tjedna'.

'Vježbanju se lagano podiže intenzitet pa me i to usrećuje jer uspijevam pratiti tempo. Stekla sam i naviku razgibavanja ujutro kad ustanem što je svakako odlično. Nakon razgibavanja ujutro odmah se bolje osjećam', ispričala je Martina.

Mišljenje fizioterapeuta

Voditelj centra za fizioterapiju, rehabilitaciju i medicinski fitness Abargo Rehab i prvostupnik fizioterapije Ivan Golubiček objasnio je kako Martina napreduje.

Martina je zadnjih tjedana vježbala stabilizaciju kralježnice i opuštala mišiće, a ubacili smo i dinamičnije vježbe poput čučnja i iskoraka. Također radili smo vježbe s opterećenjem, koristeći gume, bučice i lopte.

Pokazali smo joj vježbe koje može raditi kod kuće i u uredu. Vidim da je puno pokretljivija, puno manje boli nego na početku i osjeća se bolje i vitalnije, objasnio je Ivan.

Više info: www.abargo.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.