Fitness 11. veljače 2024.

Mjesec dana svakodnevno je radila 50 trbušnjaka - evo što je zaključila!

trbušnjaci
Foto: Unsplash Trbušnjaci
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Daje li ovaj izazov zaista rezultate? Jedna žena je odlučila provjeriti.

Vježbanje kod kuće sve je popularnije, a vježbe poput sklekova, čučnjeva i trbušnjaka svi smo barem jednom isprobali i zapitali se koliko je potrebno da se počnu vidjeti rezultati? Jesu li trbušnjaci uistinu najbolja vježba? Odgovor na to pitanje ima Jenn Sinrich, žena koja je odlučila prihvatiti izazov '50 trbušnjaka dnevno', piše Women's Health.  

Što možete očekivati? 

Prije početka izazova, odlučila je saznati u što se upušta i što u konačnici može očekivati. Dakle, prije nego što je započela s vježbanjem, obratila se fitness trenerima te ih upitala što može očekivati nakon mjesec dana svakodnevnog izvođenja trbušnjaka. Stručnjaci su se složili, trideset dana nije dovoljno vremena za dobivanje “pločica”, čak i ako dnevno napravi 100 trbušnjaka. Ono što može očekivati su promjene na psihološkoj razini, više nego one na fizičkoj. Ben Boudro,vlasnik fitness centra rekao je da postoje mnogo bolje vježbe za trbušne mišiće od običnih starih trbušnjaka, no napomenuo je da je svako vježbanje korisno! 

Možda te zanima... Mali vodič za one koji nikako da počnu s vježbanjem Fitness

Primijetit ćete zaista male promjene nakon svakodnevnog izvođenja trbušnjaka

Jenn je vježbe izvodila na prostirci za jogu te kako kaže nije imala problem napraviti svih 50 trbušnjaka u kontinuitetu, međutim često se borila sama sa sobom i izgovorima poput: “Cijeli dan sam radila, zaslužujem pauzu" ili "Prerano sam se probudio jutros i umoran sam" ili "Ali vikend je!" Međutim, suprug joj je bio velika podrška te je svoj zadatak, bez obzira na izgovore, uvijek izvršila. “Zaista sam osjećala definiciju i snagu u gornjem dijelu abdomena, međutim vidjela sam samo sitna poboljšanja u svom izgledu”, rekla je Jenn.

Možda te zanima... 7 video vježbi za čvrst trbuh, noge i stražnjicu Fitness

Trbušnjaci se zaista "rade" u kuhinji!

Iako se odlučila na svakodnevno vježbanje trbušnih mišića, Jenn nije vodila brigu o prehrani niti je imala određeni plan prehrane. “Budući da se nisam držala dijete, to je značilo da ponedjeljkom imamo večere u kasnim noćnim satima. No, ono što sam primijetila je snažna razlika u energiji u dane kada sam jela junk food i one dane kada sam ipak pazila što unosim u organizam”. Sve u svemu, Jenn je sretna što je prihvatila ovaj izazov, prvenstveno jer se obvezala na neki oblik svakodnevne rutine vježbanja. “Mislim da ovo nije nešto što bih preporučila onima koji ciljaju na pločice, ali ukoliko želite sebi dokazati da možete biti predani i disciplinirani, svakako probajte, mogu se dogoditi samo pozitivni pomaci”, smatra Jenn.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.