Fitness 07. prosinca 2010.

Makeover kralježnice: prvi rezultati

Martina12
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U tjedan dana terapije i vježbanja naša čitateljica Martina intenzivno je radila na jačanju trbušnih i leđnih mišića i vježbala stabilizaciju trupa, a već nakon nekoliko satova terapije osjeća kako se bol u leđima polagano smanjuje

Imam upalu mišića, ali nije mi problem vježbati

'Otkad smo počeli raditi ispostavilo se da mi je stanje malo gore od onoga što sam ja mislila. Vježbe koje radimo trenutno su za jačanje unutarnjih trbušnih mišića kako bi mi donji dio leđa bio stabilniji, ali i ostalih mišića vezanih uz leđa. Tretman manualne terapije je dosta bolan, ali s obzirom da znam da će pomoći nije problem izdržati'.

'Vježbe su meni relativno naporne, ali isto tako ih nije problem odraditi jer znam da ću se polako rješavati boli. Za sad je još prerano govoriti o nekim većim rezultatima, ali i sam osjećaj da se nešto radi je za početak dovoljan. Sad imam samo laganu upalu mišića što mi opet daje osjećaj rada. Za Ivana i Maju imam samo riječi hvale. Samo raditi i vježbati s profesionalcima je velika privilegija', ispričala je Martina iskustva nakon prvih tjedan dana terapije u centru za fizioterapiju, rehabilitaciju i medicinski fitness Abargo Rehab.

Mišljenje fizioterapeuta

Nakon tjedan dana terapije fizioterapeut Ivan Golubiček uočio je kako se Martinina bol polagano smanjila.

'Pomak je očekivani, bol se polagano smanjuje. Mišići su joj i dalje bolni, ali puno radimo na stabilizaciji kralježnice što je dobra nadogradnja za ostale vježbe'.

'Važno je ojačati mišiće trbuha, male mišiće uz kralježnicu i mišiće zdjelice. Vježbamo puno specifičnih vježbi na strunjači, uz pomoć štapova i lopti koje kombiniramo s nekim vježbama na spravama da bi se postigla bolja opća fizička kondicija'.

'Također radimo i manualnu terapiju da bi se opustili mišići i mali zglobovi kralježnice vratili u normalan biomehanički položaj', objasnio je voditelj centra Abargo Rehab i prvostupnik fizioterapije Ivan Golubiček.

Više info na: www.abargo.hr

Martinin napredak možeš pratiti svakog tjedna na Zdravoj Kravi...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.